YEREL

Akşehir Belediyesi’nin 17. Geleneksel Sünnet Şöleni Yapıldı

Akşehir Belediyesi tarafından bu yıl 17.'incisi gerçekleştirilen Geleneksel Sünnet Şöleni'nde 99 çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

Akşehir Belediyesi’nin 17. Geleneksel Sünnet Şöleni Yapıldı

Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonda belediyeye kayıt yaptıran 99 çocuğun sünnetleri geçtiğimiz günlerde doktorlar tarafından yapılarak tamamlanmıştı.

Sünnet Çocukları ve aileleri için Hıdırlık Mesire Alanında gerçekleştirilen Sünnet Şölenine; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, bazı kamu kurum müdür ve amirleri, mahalle muhtarları, sünnet olan çocuklar ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Şölende ilk olarak. Akşehir Belediyesi Mehter Grubu’nun gösteri yaptı. Kuran-ı Kerim tilaveti yapılarak dua edilmesinin ardından bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, 2004 yılından bu yana Akşehir Belediyesi olarak geleneksel olarak sünnet şöleni yaptıklarıma değinerek “Sünnet şölenimize pandemide ara verdik onun dışında her yıl yapmaya devam ettik. Bugün bu şölenimizin 17.’ncisini gerçekleştiriyoruz. Bugün sünnet olan çocuklarımızda dahil bugüne kadar 1334 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Bugün 99 çocuğumuzun. hep birlikte sünnet şölenini gerçekleştirmiş olacağız. Ben şölenimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sizlerde bu şölene katılarak anlam kattınız. Bu yavrularımız için önemli bir eşik olan, önemli bir zaman dilimi olan sünnet şöleninde onları yalnız bırakmadınız, sizlere hususen teşekkür ediyorum. 99 çocuğumuz ve ialeleri içinde bu sünnet şölenimiz hayırlı olsun. Zaman çabuk geçiyor, birde bakmışız ki inşallah onların düğün merasimlerinde de birlikte olacağız. Allah o günleri de bizlere ailelerine nasip etsin inşallah” diye konuştu.

Başkan Akkaya’nın konuşmasının ardından sünnet çocuklarına törene katılan protokol üyelerince Akşehir Belediyesi'nin hediyesi olan kol saatleri ile Kızılay Akşehir Şubesi’nin hediye ettiği kıyafetler verildi. Sünnet çocukları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından, Akşehir Belediyesi'nce hazırlattırılan yemek ikramı şölene katılanlara dağıtıldı. Şölen sünnet çocukları ve ailelerinin çalan müzik eşliğinde gönüllerince eğlenmesiyle devam etti. Şölene katılan çocuklara rüzgar gülü, balon, patlamış mısır ve pamuk şeker ikramı da yapıldı.

 

 

AdminAdmin