YEREL

Akşehir Belediyesi’nden Kadrolu İşçilerine 8 Bin 77 Tl Zam!

Akşehir Belediyesi tarafından, bünyesinde hizmet veren ve Hizmet-İş Sendikası üyesi olan 32 kadrolu işçiye 8 bin 77 TL seyyanen zam müjdesi verildi. Seyyanen zam kararı Başkan Akkaya ve sendika yetkililerinin katılımı ile imza altına alındı.

Akşehir Belediyesi’nden Kadrolu İşçilerine 8 Bin 77 Tl Zam!

Akşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 32 kadrolu işçiye seyyanen zam müjdesi verildi. Hizmet-İş Sendikası üyesi olan işçilere 8 bin 77 TL seyyanen zam yapıldığı duyuruldu. Zam kararı ek protokol ile kesinleşti ve yürürlüğü girdi.  Ek protokol sözleşmesi, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Hak-İş Konfederasyonu Konya İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası İkinci Şube Başkanı Hüseyin Keçeci, Başkan Yardımcıları Mehmet Doğdu, Kazım Turhan, Denetim Kurulu Başkanı Özkan Dayıoğlu ile birlikte imza altına alındı.

Resim önizlemesi

BAŞKAN AKKAYA’DAN SEYYANEN ZAM MÜJDESİ

Seyyanen zam ile ilgili konuşan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; “Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası bünyesinde bulunan, Akşehir’imize hizmet eden 32 kadrolu arkadaşımızın ek protokol sözleşmesini imzaladık. Bu sözleşme ile 2023-2025 yılları arasında geçerli olan toplu iş sözleşmesine göre kadrolu işçilerin yevmiyelerine yapılan %17.55 zamma ek olarak, işçilerimizi enflasyon karşısında ezdirmemek için seyyanen zam uyguladık.

Resim önizlemesi

Hizmet-İş Sendikası ile imzalanan ek protokolle bir defaya mahsus olmak üzere personellerimizin maaşlarına ek olarak 24 bin 230 TL ödeme yapılacak. Daha sonrasında ise 15 Ekim 2023 tarihinden itibaren her ay 8 bin 77 TL sosyal yardım ücreti ödenecektir. Personellerimize hayırlı uğurlu olsun, bereketli olsun diyorum. İnşallah aileleri ile beraber tüm personelimize sağlık, afiyet, huzur içerisinde harcamalarını diliyorum.” dedi.

Resim önizlemesi

Şube Başkanı Hüseyin Keçeci ise; “Sürece katkı veren, Akşehir Belediye Başkanımız Dr. Salih Akkaya olmak üzere ve Başkan Yardımcısı İbrahim Öncel, İnsan Kaynakları Müdürü Yeliz Üstüner, Hukuk İşleri Müdürü Av. Dilek Meral Arslan ve Şube Denetim Kurulu Başkanımız Özkan Dayıoğlu’na teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

AdminAdmin