YEREL

Akşehir Belediyesi’nden Çocuklara Bayram Şenliği

Akşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, 24-25 Nisan 2023 tarihlerinde Akşehirli çocuklar için çocuk şenliği düzenledi.

Akşehir Belediyesi’nden Çocuklara Bayram Şenliği

Akşehir Nasreddin Hoca Stadyumu’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinliklerde, şişme oyun grupları, survivor parkuru, maskotlar, yüz boyama etkinlikleri ve çeşitli yarışmalar çocuklarla buluşturuldu.

Resim önizlemesi

Çocuk Şenliğinin açılış töreninde bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya çocuklara iyi eğlenceler dileyip Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği bu güzel bayramda Akşehir Belediyesi için 2 gün sürecek dolu dolu bir şenlik hazırladıklarını söyledi.

Resim önizlemesi

Başkan Akkaya “Geçen yıl bu şenliğin ilkini yapmıştık, bayağı da ilgi görmüştü. Bu yılda tüm okullarımızı belli bir program içerisinde buraya getirip bu oyun gruplarından ve etkinliklerden faydalandıracağız. Çocuklarımız için ne yapsak azdır. Çünkü onlar bizim geleceğimiz, geleceğimizin sigortası ve güvencesi. Atatürk dünyada ilk olarak Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak bu bayramı çocuklarımıza armağan etmiş. Aslında bunda bir mesaj var; ulusal egemenlik ve çocuklar bir arada değerlendirilmiş. Onun için egemenliğimiz çocuklarla olacaktır. Çocuklarımızı ne kadar geleceğe iyi hazırlarsak, onları böyle güzel oyunlarla, aktivitelerle, donanımlı bir şekilde çocukluklarını güzel yaşatırsak daha gelişmiş ve donanımlı bireyler olarak bu ülkenin kalkınmasında ve gelişmesinde rol alacaklardır. Cumhurbaşkanımızın gayretleri ile Türkiye yüzyılını hazırlıyoruz” diye konuştu.

Resim önizlemesi

Açılışa katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış ise tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayıp “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk millet iradesine dayayan, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni 23 Nisan 1920’de açtı. Bu açılışın sevincini çocuklara yani sizlere armağan etti. Bizde her yıl böyle güzel etkinliklerle bu günü kutluyoruz. Tabi ki bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını kutlayacağız, 100 yıllık bir cumhuriyet olduk artık ve Türkiye Cumhuriyeti ikinci yüzyılına başlayacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılı da siz çocukların eseri olacak” dedi.

Resim önizlemesi

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem yaptığı konuşmada çocukların bayramını kutlayıp, Akşehir Belediyesi’ne böyle güzel bir etkinlik düzenlediği için teşekkür etti. Erdem “Bu çocuklar cumhuriyetin ikinci yüzyılının mimarları olacak. Yöneticileri, mühendisleri, askerleri olacaklar. Onlara güzel bir ülke, güzel bir yaşam bırakmak üzere Cumhurbaşkanlığımızın başkanlığında çok önemli çalışmalar yapılıyor. İnşallah onlarda bu güzel coğrafyanın vatandaşlarının çocukları olarak Türkiye yüzyılında ülkemizi daha yüksek çıtalara çıkarmaya vesile olacaklar. Allah yavrularımızın bahtlarını, tahtlarını açık etsin. Gelecekleri güzel olsun” dedi.

Resim önizlemesi

Konuşmaların ardından açılışa katılan protokol üyeleri, festival alanını gezerek oyun alanındaki çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çocuk Şenliği açılış törenine; AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, AK Parti İl ve İlçe yöneticileri, bazı kamu kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

AdminAdmin