SPOR

Akşehir Belediyesi Başarılı Sporcuları Ödüllendirdi

Akşehir Belediyesi, geleneksel bir geleneğe dönüşen başarı ödüllendirme etkinliğini gerçekleştirdi. Akşehir'de faaliyet gösteren spor kulüplerinin ulusal ve uluslararası arenalarda gösterdikleri başarıların kutlandığı ödül töreni, Akşehir Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Akşehir Belediyesi Başarılı Sporcuları Ödüllendirdi

Ödül törenine; AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, ilçe protokolü ve sporcular katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, sporcuların ulusal ve uluslararası alanda elde ettikleri başarılarla sadece kendilerini değil, şehirlerini, Konya'yı ve ülkelerini en iyi şekilde temsil ettiklerini vurguladı. Başkan Akkaya, gençleri sporla buluşturmanın önemine dikkat çekerek, belediye olarak gençleri spora teşvik etmek adına ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca, gençlerin kişisel gelişimine katkı sağlamak adına farklı alanlarda da çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Törende bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise gençlerin sporla zamanlarını değerlendirmesi gerektiğini vurgulayarak, sporun beden sağlığı, ruh sağlığı ve zihinsel gelişim için önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca Akşehir’in okçulukta, atlı okçulukta, halterde ve atletizm gibi diğer alanlarda Ulusalda ve Avrupa’da çok iyi işler başardığını ve Akşehir Spor’un liderlik koltuğunda şampiyonluk için emin adımlarla ilerlediğini ifade etti.

Tören sırasında ödüllendirilen sporcular ve elde ettikleri başarılar şöyle:

1854 Akşehir Belediye Spor Kulübü - Halter Dalında; Halil Ergün - Ankara Belediyeler Arası Türkiye Halter Şampiyonası (55 kg) Türkiye 1.si, Medine Köse - Ankara Türkiye Halter Federasyonu Minikler Türkiye Şampiyonası (40 kg) Türkiye 2.si, Dilay Erkek - Denizli GSB Okul Sporları Yıldızlar Türkiye Müsabakaları (64 kg) Türkiye 3.sü, Güldane Özçelik - Denizli GSB Okul Sporları Yıldızlar Türkiye Müsabakaları (+81 kg) Türkiye 3.sü.

1854 Akşehir Belediye Spor Kulübü - Atlı Okçuluk Dalında; Raif Yavuz - Atlı Okçuluk Avrupa Şampiyonası Avrupa 1.si, Mehmet Ege Yavuz - Şafak Tavkul Sezonu Tabla (Memlük) Bendi Şampiyonası Türkiye 1.si.

1854 Akşehir Belediye Spor Kulübü - Atletizm Dalında; Enes Tanrıkulu - Bedensel Engelliler Büyükler 100 m. ve 200 m. ile Uzun Atlama Türkiye 1.si, Damla Yağcı - U16 Kızlar 100 m. ve 200 m. Türkiye 3.sü.

Akşehir Selçuklu Spor Kulübü - Okçuluk Dalında; Ayşe Güçlü - İstanbul Fetih Kupası Ferdi Dünya Şampiyonası Dünya 3.sü, Aysima Yakar, Nisa Karaaslan, Elif Ünsal - Kütahya Yıldız Kızlar Açık Hava Türkiye Şampiyonası Türkiye Takım 2.si, Hasan Polat Cura, İrfan Eren Çakır, Mert Gürkan Erte, Murat Koçak - Afyonkarahisar Genç Erkekler Açık Hava Türkiye Şampiyonası Türkiye Takım 2.si, Gizem Kula, Ayşe Güçlü, Emine Önay - Bursa Büyük Kadınlar Açık Hava Türkiye Şampiyonası Türkiye Takım 3.sü.

Ayrıca, Meksika Milli Para Tekvando Dünya Şampiyonası'nda Dünya 3.sü olarak başarı elde eden Mehmet Sami Saraç da ödüllendirildi.

Yarışma ödülleri; Cumhuriyet altını, yarım altın ve çeyrek altın olarak sporculara sunuldu.

AdminAdmin