GÜNCEL

Ahmet Köseoğlu’nun,Kendini Arayan Şehir Kitapçılarda

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu’nun, şehirlerin ruhuna yolculuk yaptığı kitabı okurla buluşuyor

Ahmet Köseoğlu’nun,Kendini Arayan Şehir Kitapçılarda

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu'nun ‘Kendini Arayan Şehir’ isimli kitabı kitapçılarda yerini aldı. Çizgi Yayınevi’ tarafından renkli basılıp okurlara sunulan kitap üç bölümden oluşuyor. Kitabın Gökte Yapılan Şehirler Bölümü'nde Kudüs, Konya, Şam, Şanlıurfa ve Bursa'dan bahseden yazar, Umran Şehirler bölümünde de Üsküp, Kütahya, Aksaray, Tokat, Amasya, Balıkesir şehirlerine yer veriyor. Şehirden Uzakta Şehre Yakın adlı son bölümde ise İznik, Tuzgölü ve Konya’nın Ereğli ilçelerinden bahsediliyor.

Türkiye'nin ve Konya'nın tanınmış fotoğraf sanatçıları İbrahim Dıvarcı, Mustafa Efe Baki, Ahmet Kuş, Güven Kemerkaya, Yunus Emre Altuntaş, Mehmet Kurtoğlu, Yasin Karakuş, Hüsrev Emin, Raşit Keskin ve Mustafa Cambaz'ın fotoğraflarıyla; Konya, Balıkesir, Aksaray, Kütahya, Ereğli belediyelerinden de fotoğraflar ve çeşitli minyatürler kitabın muhtevasına önemli bir zenginlik kazandırıyor.

Kendini Arayan Şehir kitabını, gittiği şehirlerin ruhunu yansıtabilmek gayesiyle kaleme aldığını dile getiren Köseoğlu “Bazı şehirler kanımıza karışır, bir parçamız olur. Sokaklarında dolaşırken kendimizi buluruz. Hz. Mevlânâ, 'insan aradığıdır' diyor ya; belki biz de gezdiğimiz şehirlerde kendi ruh şehrimizi arıyoruzdur” dedi.

Şehirleri, bilen yol arkadaşlarının rehberliğinde gezdiğini kaydeden Köseoğlu sözlerini “Bir şehrin künhüne vakıf olabilmek için neyi arayacağımı ve nasıl görebileceğimi bilge yol arkadaşlarımdan öğrendim. Şehirlerin tarihe tanıklığını, binlerce yıllık ruhaniyetini merak ettim” diyerek tamamladı.

DİĞER ESERLERİ?

Yazıları çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanan Köseoğlu’nun telif ve edisyonuna katıldığı eserlerden bazıları şunlar: Fotoğraflarla Geçmişte Konya (1996), Medeniyetlerin Kavşak Noktasında Konya (1997), Gönüllerin Başkenti Konya (1998), Minyatürlerle Nasrettin Hoca (1999), Konya'da Kültür ve Hayat (2004), Kendini Koruyan Şehir (2007), Eskimeyen Niğde (2011), Âlem Dönüyor-Minyatürlerle Mevlevihaneler (A. Ülker Erke ile birlikte -2006/2019).

 

AdminAdmin