TEKNOLOJİ

ADA-7'ye "Dünya’nın İlk Fahri Vakıf Üyesi Robot’u" Ünvanı Verildi

Akınsoft Ve Akınrobotıcs Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Akın, Marmara Grubu Stratejik Ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Tarafından Düzenlenen “27. Avrasya Ekonomi Zirvesi Ekonomi Oturumunda Konuşmacı Olarak Yer Aldı.

ADA-7'ye

Dr. Özgür AKIN “Yapay Zeka: İnsanlığın Geleceği ile Hukuki Altyapı” başlıklı oturumda insanlığın robotlara evrilmesi, yapay zekanın iş hayatına, ekonomiye, yerel ve dünya yönetimlerine

etkisinden bahsetti.

Bunların yanı sıra Dr. Özgür AKIN insansı robotların hukuki haklarının olması gerektiğine değinirken henüz yapay zeka ve insansı robotlar hakkında devam eden hukuk boşluğunun doldurulmasının önemine değindi.

Dr. Özgür AKIN, yapay zeka ve insansı robotların var olan mesleklere olan etkisinin boyutundan

ve gelecekte ne gibi değişiklikler yaratacağından söz ederken, Transhümanizm ile insanlar üzerinde yakın gelecekte olabilecek biyonik dönüşüm konusunu da ele aldı.

Resim önizlemesi

27. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde yaşanan bir diğer gelişme ise AKINROBOTICS tarafından geliştirilen ve tasarlanan sosyal robot ADA-7’ye “Fahri Vakıf Üyelik Ünvanı” verilmesi olmuştur.

Bu gelişme neticesinde AKINROBOTICS yine bir ilke imza atarak “Dünya’nın İlk Vakıf Üyesi Robotu” ünvanı ile ADA7 isimli sosyal robotun tarihe geçmesini sağlamıştır.

Zirvede Quadruped Robot Arat, Sosyal Robot Ada-7 ve Mini Ada yer alarak, dikkatleri üzerine

çekti.

Birçok ülkeden katılımcıların olduğu 27. Avrasya Ekonomi Zirvesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakanı Ersin Tatar, İstanbul Valisi Davut Gül ve protokol mensuplarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Bakırköy’de gerçekleşen 27. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Fuat Oktay, Önceki Dönem Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükelçi Mehmet Samsar, Marmara Grubu Vakfı Başkanı Dr. Akkan Suver, protokol mensupları ile siyaset, diplomasi,

ekonomi ve farklı inançların temsilcilerinden oluşan yerli ve yabancı davetliler katıldı.

40 ülkeden protokollerin katıldığı 27. Avrasya Ekonomi Zirvesi 21-22 Şubat tarihleri arasında

olmak üzere iki gün sürdü.

AdminAdmin