EĞİTİM

3. Uluslararası Selçuk Hukuk Kongresi Başladı

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinin 40. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen “3. Uluslararası Selçuk Hukuk Kongresi” başladı. Özel hukuk ve kamu hukuku alanında 20 oturumun gerçekleşeceği ve 101 bildirinin sunulacağı kongre 3 gün sürecek.

3. Uluslararası Selçuk Hukuk Kongresi Başladı

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Fakültenin Konferans Salonu’nda yapılan kongre açılış programında insan odaklı sunulacak tebliğlerin ulusal ve uluslararası hukuk normlarına önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi. Özellikle son yıllarda uluslararası hukukun ayaklar altına aldığını ifade eden Prof. Dr. Eken, “Gazze ve insanlık odaklı düşünüldüğünde uluslararası hukukun kendisine çeki düzen vermesi ve uygulanması gerektiği görülmektedir. Bu bağlamda sunulacak araştırma sonuçları da inşallah uluslararası hukuka da ciddi anlamda katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Resim önizlemesi

Zamanın olduğu gibi hukukun da bir ruhunun olduğunu belirten Prof. Dr. Eken, bu bağlamda hukuk ruhunun günümüz dünyasını yakalaması, gelişmesi, yeniliklere açık olmasının değerli olduğunu aktardı.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Ülker, Mekteb-i Hukukun 1908 yılında Konya’da eğitimlerine başladığını, Kurtuluş Savaşı ve 1. Dünya Savaşı’nın başlamasıyla 1919 yılında kapatıldığını bildirdi. 1982 yılına gelinceye kadar da Konya’da hukuk eğitiminin verilmediğini anlatan Ülker, 1982 yılında çıkarılan kanun hükmünde kararname ile Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinin kurulduğunu kaydetti. Ülker, çok sayıda tebliğ gönderilen kongrenin yüz yüze ve çevrim içi olarak düzenlendiğini sözlerine ekledi.

Resim önizlemesi

Kongrenin ilk oturumu Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berrin Akbulut’un başkanlığında gerçekleştirildi. Hukuk alanında uluslararası konukların da yer aldığı kongre, 7 Şubat 2024 tarihinde sona erecek.

AdminAdmin