YEREL

3. Çumra Sempozyumu Tamamlandı

Çumra Belediyesi tarafından düzenlenen Çumra’nın dünü, bugünü ve yarınının konuşulduğu 3. Çumra Sempozyumu tamamlandı.

3. Çumra Sempozyumu Tamamlandı

Çumra ve yöresi ile ilgili her türlü sosyal, kültürel, ekonomik, coğrafi ve çevresel konuların bilimsel bir ortamda tartışılarak, kayıt altına alınmasını ve sonraki kuşaklara aktarılmasını sağlamayı amaçlayan “3. Çumra Sempozyumu” Çumra Belediyesi ev sahipliğinde ve öncülüğünde Çumra İmam Hatipliler, Çumra Cumhuriyeti Liseliler grubu ve Çumra Kültür Sanat topluluğu tarafından organize edildi.

Resim önizlemesi

40 kişilik; bilim, tarih, sanat, edebiyat, basın, tarım, turizm, eğitim ve siyaset, spor insanının içerisinde yer aldığı toplam yedi oturumdan oluşan ve 4 gün süren sempozyumda alanında uzman kişiler anlatımları ve sunumlarıyla Çumra’nın geleceğine yön vermek için katkıda bulundu. Ayrıca sunumların ardından sempozyumda, katılımcılar ve anlatıcılar tarafından programın soru – cevap kısmında Çumra’nın sorunlarına yönelik ortaya atılan detaylarla verimli bir tartışma ortamı sağlandı. Çumra Belediye Başkanı Recep Candan etkinlikte Çumra’ya yapılan ve yapılması planlanan projeleri de anlattı.

“Çumra’nın Geleceğinin Altyapısını Oluşturacak”

Gerçekleştirilen sempozyumu önemsediklerini ve ileriki yıllarda Çumra’nın tüm ayrıntılarına dair önemli bir külliyatın ortaya çıkacağını söyleyen Çumra Belediye Başkanı Recep Candan bu programla hedeflerinin Çumra’nın geçmişine ışık tutarak sempozyuma katkı sağlayan veriler ve tartışmalar ışığında geleceğe de bir altyapı oluşturmak olduğunu ifade etti.

Candan sempozyuma dair yaptığı açıklamada; “ İlklerin şehri Çumra’mızda daha önceki sempozyumlarda olduğu gibi bu sempozyumda da tam bir kültür ve bilim şenliği yaşandı. Sempozyum katılımcılarımız Çumra’nın her yönü ile ilçemizin kimliğine dair önemli veriler ortaya koydu. Ümit ediyorum ki 7 Oturum ve 4 günlük bu bilim ve kültür şenliği sonucunda değerli anlatıcılarımızın ve katılımcılarımızın katkılarıyla Çumra’mızın gelişimi açısında çok verimli sonuçlar ortaya çıkacak” diye konuştu.

Resim önizlemesi

“Ciddi Bir Külliyat Çıkarmayı Hedefliyoruz”

Başkan Candan açıklamasına şu cümleler ile devam etti:

“Göreve geldiğimiz andan itibaren, Çumra’ya dair iz bırakacak çabaların içinde olduk. Sempozyum da bunlardan birisi… Çumra’ya âşık şekilde çalışıyoruz. Çumra’nın tüm detaylarını, bilimin evrensel ölçeği içerisinde akademinin yararlandığı bir kaynağa dönüştürmeye çalışıyoruz. Kayıt altına aldığımız bu verimli detayları kitaplaştırarak ortaya ciddi bir külliyat çıkarmayı hedefliyoruz. Biz de belediye olarak kendi vizyonumuz ve hedeflerimizin yanında bu tartışmaların doğurduğu sonuçlar Çumra’nın geleceğine yön vermemizdeki çalışmalarda önemli bir kaynak oluşturacak” dedi.

Candan, etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan tüm kurumlara ve çalışanlarına da teşekkür ettiklerini vurguladı.

AdminAdmin