YEREL

2. Karatay Lavanta Günleri İki Günde Yüzbinleri Ağırladı

Karatay Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Karatay Lavanta Günleri” sona erdi. İki gün süren etkinliklere Türkiye’nin dört bir yanından yüz binlerce vatandaş katıldı. Karatay Lavanta Bahçeleri, Mevlana Gül Bahçesi ile “2. Lavanta Günleri”ne katılan herkese teşekkür eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Bu alanda yaptığımız çalışmalarla ilçemizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını Avrupa standartlarının bile üstüne çıkardık. Bu tür çalışmalarımız, şehrimizin turizminin daha da canlandırılmasına da önemli katkı yapıyor” dedi.

2. Karatay Lavanta Günleri İki Günde Yüzbinleri Ağırladı

Karatay Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği “Karatay Lavanta Günleri”nin ikincisini de yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

ETKİNLİKLERE TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN YÜZBİNLECE VATANDAŞ KATILDI

Karatay Lavanta Bahçesi’nin karşısında oluşturulan etkinlik alanına iki gün boyunca gelen yüzbinlerce vatandaş; el sanatlarından onlarca çeşit lavanta ürünlerine, doğal ürünlerden yiyeceğe kadar kurulan birçok stantta vakit geçirdiler. Anne babalar kadar çocuklar da gün boyu süren çeşitli atölyelerde, özel oyun alanlarında, çocuk tiyatro ve animasyon gösterilerinde doyasıyla eğlenerek iki gün geçirdi.

KARATAY LAVANTA BAHÇELERİ VE MEVLANA GÜL BAHÇESİ’NE REKOR ZİYARETÇİ

Karatay Lavanta Bahçesi de açıldığı 1 Temmuz’dan bu yana büyük ilgi görmeye devam ediyor. Lavantaların o eşsiz kokusu ve görüntüsüyle adeta büyülenen vatandaşlar, bahçe içerisine yerleştirilen onlarca objeyi kullanarak ziyaretlerini fotoğraflarla ölümsüzleştiriyorlar. Karatay Lavanta Günleri gibi 1 Temmuz’da kapılarını açan Karatay Mevlana Gül Bahçesi de büyük ilgi görüyor. Bahçedeki onlarca tür ve çeşitteki binlerce gül arasında vakit geçiren vatandaşlar, Karatay Mevlana Gül Bahçesi vatandaşlardan tam not aldı. Konya’nın turizmine önemli katkılar yapmayı sürdüren iki bahçe ile Karatay Lavanta Günleri, yüzbinlerce vatandaşı ağırlayarak bu yıl yeni bir rekor da kırmış oldu.

BAŞKAN HASAN KILCA, ETKİNLİKLERE TOGG İLE GELDİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da bu özel iki günde etkinliklere TOGG ile geldi. Başkan Hasan Kılca, önce Lavanta Bahçesi’ni ziyaret eden, sonrasında ise Karatay Lavanta Günleri’ne katılan vatandaşlarla buluşan vatandaşlarla buluştu. Bir süre vatandaşlarla sohbet eden Başkan Hasan Kılca, daha sonra vatandaşlarla birlikte Karatay Lavanta Günleri’nin yapıldığı etkinlik alanına geçti. Etkinlik için oluşturulan sahnede kısa bir konuşma yapan Hasan Kılca, Karatay Lavanta Günleri’ne katılan vatandaşlara ve çocuklara teşekkür etti.

LAVANTA VE GÜL BAHÇESİ, KONYAMIZIN VE KARATAYIMIZIN TURİZMİNİ CANLANDIRDI

“2. Karatay Lavanta Günleri”, Karatay Lavanta Bahçeleri ile Karatay Mevlana Gül Bahçesi projeleri hakkında değerlendirmelerde de bulunan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Karatay Lavanta Günleri’nin bu yıl ikincisini yapıyoruz. Hemşehrilerimiz de büyük ilgi gösteriyorlar. Lavanta ile Mevlana Gül Bahçemiz toplamda 1 milyon metrekarelik alanda ilçemize ve şehrimize hizmet veriyor. Hedefimiz, Konyamız ve Karatayımızda kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaktı. Bu iki bahçemizle çok önemli yeşil alan çalışması yaparak bu oranı kişi başına 2 metrekareye yükselttik ve bu anlamda Avrupa standartlarının da üstüne çıkmış olduk. Lavanta Bahçemize gelenler buradan ayrılmak istemiyor. Uçsuz bucaksız bu bahçemizi ziyaret edenler gönüllerince burada vakit geçiriyor. Tematik park olarak hemşehrilerimize veren buraya sadece Konya’dan değil, Türkiye’nin her yerinden hatta yurtdışından da güzel bir ilgi var. İlçemize farklı bir hava kattığını ve Konyamızın turizmini daha da canlandırdığını düşünüyorum” dedi.

 

AdminAdmin