GÜNCEL

100.Yıl Cumhuriyet Ormanında Fidanlar Toprakla Buluşturuldu

Konya’da “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” etkinliği kapsamında 31 ilçemizde 65 bin fidan toprakla buluşturuldu.

100.Yıl Cumhuriyet Ormanında  Fidanlar Toprakla Buluşturuldu

Vali Vahdettin Özkan, Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında oluşturulan 100.Yıl Cumhuriyet Ormanı’nda düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” fidan dikim etkinliğine katılarak, vatandaşlarla birlikte fidanları toprakla buluşturup, can suyunu verdi.

Fidan dikim etkinliğinde bir konuşma yapan Vali Vahdettin Özkan; “Havanın, suyun, toprağın ve çevresel değerlerin muhafaza edilmesi sağlıklı bir gelecek inşa etmenin temel şartıdır. Toplumsal refahın; çevreyle barışık bir ortamın oluşturulması ile mümkündür. Bu noktada şehrimizde büyük bir hassasiyetin olduğunu görmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bütün meslek kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, üniversitelerimiz, öğrencilerimiz tek tek Konyalı hemşerilerimizin bu noktada hassas olması en büyük zenginliğimizdir. Bu sebeple buraya teşrif eden, ağaç dikmek isteyen, yeşille beraber yaşamanın önemini kavramış ve bunu faaliyet haline getirmiş arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yeşille barışık sanayi altyapısının oluşturulması, çevresel değerlerin korunmasıyla ilgili hassasiyetin artarak devam etmesi lazım. Çevre üzerindeki baskıların artması ülkemizde ve bütün dünyada yüksek derecede bir külfete maruz bırakıyor. Yeşilin muhafazası anlamında parlamentomuz önemli kurallar ihdas etti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimizin bu ihtiyaçlarına ve hissiyatına tercüman olarak himayelerinde başlatılan ağaçlandırma seferberliğini bugün ilimizde de icra etmiş olduk. Hükümetimize, devletimize, insanlarımıza yeşille ilgili hassasiyetlerinden dolayı teşekkürlerimi arz ederken, hassaten minik yavrularımıza öğrencilerimize bir daha teşekkür ederiz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesinin ve İlçe Belediyelerinin Tarım ve Orman Bakanlığımızın rehberliğinde ve belirlediği ilkeler çerçevesinde yüksek derecede yeşili muhafaza yönünde faaliyet icra etmekte olduklarını belirten Vali Özkan, Belediyelerin bu konuya müdahil olmasının kıymetli olduğunu vurgulayarak Belediye Başkanlarına teşekkür etti.

Vali Özkan, ağaçlandırma seferberliğinin hayra berekete, yeşil ve sürdürülebilir çevre değerlerine katkı sunması dileyerek konuşmalarını sonlandırdı.

Fidan dikim etkinliğe; Vali Vahdettin Özkan’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili İzzet Yurteri, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, Hava Savunma Tugay Komutanı Tuğgeneral Yusuf Diker, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, İl protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, emniyet ve jandarma personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

AdminAdmin