EĞİTİM

Yunak'ta Servis Şoförlerine Eğitim

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Amirligi Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından Yunak'ta okul servisi sürücülerine eğitim verildi.

Yunak'ta Servis Şoförlerine Eğitim

. Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kerim Atik, İlçe Emniyet Amirliği Trafik Denetleme Biriminden Ali Gökhan Zeybek ve Murat Aksert ile taşıma yapan servis şoförleri katıldı. Eğitimde servis şoförlerine eğitim öğretim yılı boyunca uyulması gereken kurallar, hijyen ve yeni uygulamalar anlatıldı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kerim Atik, eğitim öğretim yılının başlamasıyla okul servislerinin de öğrenci taşıma faaliyetlerine başladığını, eğitim öğretim yılı boyunca okul servis şoförlerinde güvenli sürücülük farkındalığının arttırılmasına yönelik eğitim ve bilgilendirme yaptıklarını ifade etti.

İlçe Emniyet Amirliği Trafik Denetleme Biriminden Ali Gökhan Zeybek ve Murat Aksert, okul taşıt araçlarının standartlarına uygun olması, araçlarda zorunlu bulundurulması gereken malzemelerin tam olması, şoförlerin ehliyet ve SRC belgelerinin tam olması, kış lastiklerinin olması, hız kurallarına riayet edilmesi, araç sürücüsünün ve çocukların emniyet kemeri takması, araç içerisinde sigara içilmemesi, diğer trafik kurallarının ihlal edilmemesi, okul servis araçlarında yolcu taşınmaması konularında şoförlere, trafik kuralları ile ilgili bilgi verdi.

Eğitimlerde trafik eğitiminin yanı sıra genel güvenlik konularında da bilgilendirmede bulunduklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan , "Şoförlerimize genel trafik eğitimi ve uymaları gereken kuralları anlattık. Öğrenci güvenliği ve güvenli bir şekilde taşıma başta olmak üzere işbirliği içinde güzel bir eğitim öğretim yılı geçirmeyi planlıyoruz. Şoförlerimizden sadece trafik değil, genel güvenlik ve 112 Acil Çağrı Merkezinin önemini anlattık. Tüm öğrencilerimize, şoförlerimize başarılı ve kazasız bir yıl geçirmelerini diliyorum." dedi.

Eğitim semineri sorulan soruların cevaplanması, görüş ve önerilerin dile getirilmesinin ardından sona erdi.

AdminAdmin