YEREL

Yunak’ta, Cumhuriyet sergisi

Yunak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. İlk tören Hükümet Konağı önünde çelenk sunma töreni ve akabinde Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yunak’ta, Cumhuriyet sergisi

Kutlamalar çerçevesinde yine Yunak ilçesinde Cumhuriyet'in kuruluşunun 99.uncu yılına özel Yunak Anadolu Lisesinin Geleneksel 3.Resim Sergisi açıldı.

 Cumhuriyet, Atatürk ve Türk bayrağı temasının işlendiği resim çalışmalarının yer aldığı sergi,  büyük beğeni topladı. Yunak Belediye Başkanlığı hizmet binası önünde açılan sergi de ilçe protokolü ile sanatseverler buluştu.

Serginin açılışında konuşan Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, "Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde ülkemizde yakılan meşale 99 yıldır sönmüyor, ülkemizin en ücra köşesini de ışıklandırıyor, aydınlatıyor. Bundan sonra da Cumhuriyet meşalesi ülkemizin her yerini sonsuza kadar aydınlatacaktır. Bu tür organizasyonlar da öğrencilerimizin yaptığı eserler bu günlere farklı bir anlam katıyor. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize böylesine anlamlı bir sergiyi açtıkları için teşekkür ediyorum. Başta Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dileyerek, Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Cumhuriyet sergisin açılışını Yunak Kaymakamı Murat Karahan ile Yunak Belediye Başkanı Ali Konak birlikte gerçekleştirerek, gezdiler.

AdminAdmin