YEREL

Vatandaşlar Aşure İkramına Yoğun İlgi Gösterdi

Akşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Aşure ikramı, bu yıl da vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Yoğun ilgi gösterilen Aşure ikramı öncesinde bereket ve bolluk için dua edildi.

Vatandaşlar Aşure İkramına Yoğun İlgi Gösterdi

Akşehir Cumhuriyet Meydanı’nda, dört noktada gerçekleştirilen ikram öncesinde Akşehir Belediyesi Mehter Grubu tarafından bir gösteri sunuldu.

Gösteri sonrasında Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Akkaya” Mevla’m Aşuremizi kabul eylesin. Bu vesile ile Hz. Hüseyin Efendimize rahmet dileklerimizi iletiyoruz. Şahadetini makbul eylesin ve şefaatini bizlere nail eylesin. Aşure günlerimiz o günden bu yana İslam ümmeti ve Türk milleti için geleneksel hale gelmiştir. Bu vesile ile tekrar Aşure günümüz kutlu olsun.

Önümüzde ki günlerde yapılacak etkinliklerle ilgili’ de konuşan Başkan Akkaya” Bizde etkinlik bitmiyor. Millî Mücadelemizde Batı Cephesi Karargâhı göreviyle çok önemli bir rol üstlenen Akşehir’imiz Taarruz hazırlıklarının sona ererek, Karargâhın taşındığı 24 Ağustos 1922 tarihi anısına her yıl düzenlenen “Akşehir Onur Günü” etkinliklerini bu yıl daha kapsamlı gerçekleştireceğiz şimdiden davet edip katılımlarınızı bekliyorum. Ayrıca 26-27 Ağustos’ da ev sahipliğimizce yapılacak olan 9. Akşehir XC Open Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası ve Eğitim Yarışmasına’ da bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Akşehir İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci tarafından yapılan duanın ardından etkinliğe katılan protokol üyeleri vatandaşlara aşure dağıttı. Yoğun ilgi sayesinde aşure kazanları kısa sürede boşalırken, vatandaşlar buldukları boş alanlarda aşure yemenin keyfini yaşadı.

Aşure İkramı Programına; Doğanhisar Kaymakamı ve Akşehir Kaymakam Vekili İslam Timur, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Hamza Çili, Adli Yargı Komisyon Başkanı Burak Dinç, İlçe Protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

AdminAdmin