YEREL

Valilik Açıklama Yaptı Konya’da ‘Su Baskınları’ Yaşandı.

Konya Valiliği: ‘Su Baskınlarına Müdahale Ediliyor, Can Kaybı Yok’

Valilik Açıklama Yaptı Konya’da ‘Su Baskınları’ Yaşandı.

Kentte etkili olan yağışlı hava nedeniyle son durum paylaşıldı ve Valilik Koordinasyonunda yapılan çalışmalar aktarıldı.

Konya’da etkili olan yağışlı hava koşulları dolayısıyla Valilik Koordinasyonunda yapılan çalışmalara ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“-14 Haziran 2023 Çarşamba günü İlimiz genelinde etkili olan yağışlar ile ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden saat 20.00 itibariyle 45 adet ihbar alınmış, 44 tanesi çözümlenmiş, 1 tanesi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

-Karatay İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi, Selçuklu İlçesi Kosova, Parsana, Yazır, Selahaddin Eyyübi ve Sancak Mahalleleri, Çumra İlçesi Büyükaşama Mahallesi, Halkapınar İlçesi Bahçelievler Mahallesi, Ereğli İlçesi Mimar Sinan, Hacı Mustafa, Kargacı, Hacı Mütahir, Orhangazi, Hıdırlı, Cinler ve Üçgöz mahallelerinde meydana gelen su baskınlarına Büyükşehir Belediye Başkanlığı, KOSKİ ve İlçe Belediye Başkanlıklarınca müdahale edilmiştir.

-Caddelerde ve ana arterlerde biriken sular büyük oranda tahliye edilmiş olup, bazı meskenlerin bodrumlarında meydana gelen su baskınlarının tahliyesi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

Yaşanan olaylardan kaynaklı herhangi bir can kaybı veya yaralanma vakası bildirilmemiştir.

-Halkapınar İlçesi İvriz Barajı’nın Alman Kanalı bölümünde aşırı yağış sonrası kanalda taşma meydana gelmiştir. Taşkın DSİ 4. Bölge Müdürlüğü ekiplerince kontrol altına alınmıştır.

-Vakalara müdahalede için saat 20.00 itibariyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı + KOSKİ Genel Müdürlüğünden 48 Araç-98 personel, İlçe Belediye Başkanlıklarından (Meram, Selçuklu, Karatay, Çumra, Ereğli, Halkapınar) 56 Araç-84 Personel ve DSİ 4. Bölge Müdürlüğünden 5 Araç-8 Personel olmak üzere toplam 109 Araç-190 Personel sahada aktif olarak görev yapmaktadır.

-Gelişmeler titizlikle takip edilerek gerekli tedbirler üst düzey alınmaktadır.”

AdminAdmin