GÜNCEL

Selçuk Üniversitesinde halk ozanı Neşet Ertaş’ı anma programı Selçuk Üniversitesinde ‘Neşet Ertaş eserleri’ seslendirildi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi, gelenekten gelen türküleri kendine has üslubuyla icra eden ve “Bozkırın tezenesi” olarak bilinen halk ozanı Neşet Ertaş’ın vefatının 10. yılında anma programı düzenledi.

Selçuk Üniversitesinde halk ozanı Neşet Ertaş’ı anma programı Selçuk Üniversitesinde ‘Neşet Ertaş eserleri’ seslendirildi

SÜ Sultan Alparslan Kültür Merkezinde düzenlenen programa 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Önder Şensöz, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Köksal, Selçuklu İlçe Emniyet Müdürü Ersan Aydın, MHP MYK Üyesi Güzide Çipan, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Program, Neşet Ertaş'ın hayatını konu alan belgesel ile başladı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Köksal; programın düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’a, katkılarından dolayı Kırşehir Belediyesine teşekkür etti. “Neşet Ertaş gönül, feryat demektir.” diyen Köksal, Ertaş’ın unutulmaması gereken önemli bir değer olduğunu söyledi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da anlamlı bir günde müziğin üstadını anmak için bir araya geldiklerini belirterek “Toplumun bağrına bastığı, toplumda uzun süre yer eden insanların, toplumu iyi anlayan ve toplumun bağrından kopmayanlar olduğunu görebiliyoruz. Toplumu ne güzel anladı ve anlattı. Bugün halen üzerinden yıllar geçmesine rağmen büyük bir beğeniyle, heyecanla dinleniyor; anlaşılmaya devam ediyor. Yaşantısı da o anlamda bizlere yol haritası olması adına çok kıymetli. Hepimiz bozkırın evladıyız. Hepimiz Neşet Ertaş’ın sevdalısıyız. Usta sanatçının gençlerle buluşmasının heyecanı içerisindeyiz, anlaşılmasının heyecanı içerisindeyiz.” dedi.

Konuşmaların sonrasında Neşet Ertaş ve Muharrem Ertaş’ın Baba -  Oğul Atışması ile Neşet Ertaş Belgeseli izlendi. Öğrencilerin halk ozanı hakkındaki görüşlerine yer verilen videonun seyredildiği programda Ertaş'ın akrabalarının oluşturduğu Kırşehir Abdallar Topluluğu üyeleri, sanatçının sevilen eserlerini seslendirdi. SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Köksal da Neşet Ertaş'a bestelediği türküyü söyledi.

 

Program, hediye takdimiyle sona erdi.

AdminAdmin