GÜNCEL

Selçuk Üniversitesinde Aşure İkramı Yapıldı

Selçuk Üniversitesinde geleneksel olarak düzenlenen aşure ikramı etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesinde Aşure İkramı Yapıldı

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, akademik ve idari personel, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Resim önizlemesi

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, muharrem ayının Türkiye ve İslam dünyası açısından önemini belirtti. Bu ayda tarihin akışını değiştirebilecek gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Eken, “Muharrem ayının 10’u Hz. Adem ve Hz. Havva’nın duasının kabul edildiği, Hz. Nuh ve arkadaşlarının tufandan kurtulduğu gün. Yine Hicret’in muharrem ayının başlangıcında başladığı ve devam ettiği, Mekke’den Medine’ye hicretin olduğu bir ay olması oldukça önemli. Hz. Musa’nın firavundan kurtuluşu da önemli bir olay. Bu ay diğer aylardan biraz daha farklı. Bu ayda yapılacak ibadetlerde, örneğin ramazan orucundan sonra tutulacak orucun en makbul ayı içerisindeyiz. Bu kılınacak namazlar için de geçerli. İslam tarihçileri ve bilim insanlarına göre de bolluk ve bereketin timsali bir ay olduğu söyleniyor. Biz de Türkiye vatandaşı ve Müslümanlar olarak muharrem ayının 10’unda aşure dağıtıyor ve bu ritüeli gerçekleştiriyoruz” dedi.

Resim önizlemesi

 

Bu tür ritüellerin Müslümanların bir araya gelmesi ve kardeşlik bağını güçlendirmesine de vesile olduğunu ifade eden Prof. Dr. Eken, “Üniversitemiz de bu güne özellikle hassasiyet gösterdi. Bu noktada bir gelenek haline gelen aşure ikramı etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Geleneğimizin, göreneğimizin devam etmesi oldukça önemli. Selçuk Üniversitesi olarak bunu özellikle önemsiyoruz” diye konuştu.

AdminAdmin