EĞİTİM

Selçuk Üniversitesi ile Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında iş birliği

Selçuk Üniversitesi ile Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Eğitim Öğretimin Geliştirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü” imzalandı. Protokol kapsamında verilecek eğitim ile bünyesinde tarım alanı bulunan özellikle mesleki ve teknik eğitim veren lise bahçelerinde tekniğe uygun olarak üretim yapılması hedefleniyor.

Selçuk Üniversitesi ile Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında iş birliği

Protokol ile Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında öğrenci ve öğretmenlere tarımsal faaliyet, sürdürülebilir toplumsal yaşam konularında eğitimler verilecek.

Bünyesinde tarım alanı bulunan özellikle mesleki ve teknik eğitim veren okulların bahçelerinde tekniğe uygun ortak üretim ve ekim yapılmasının hedeflendiği protokolde toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak panel, sempozyum, çalıştay gibi toplantıların düzenlenmesi amaçlanıyor.

Protokolde öğrencilerin üniversite eğitim sistemi ve yaşamı hakkında bilgilendirilmesi, üniversite ve bölüm tercihlerine ilişkin bilgi verilmesi de yer alıyor.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, protokol töreninde yaptığı konuşmada, Konya’nın iki güzide kurumunun değerli bir protokol töreninde bir araya geldiğini belirterek “Eğitim alanında iş birliklerini biraz daha genişleterek önemli bir protokole imza attık. Bu çalışmayla birlikte hem okullarımızda hem Üniversitemizde bilgi paylaşımı olması bizim için kıymetli. Okullarımızda protokol kapsamında ziraat, peyzaj çalışmaları, ortak sempozyum, kongre, çeşitli eğitim programları yer alacak. Bu anlamda da inşallah imzaladığımız protokolle birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile değerli çalışmalara imza atacağız. Gelecek nesillerin daha güçlü yetişmesi ve aynı zamanda da her iki kurum arasında yapılan protokolle bilgi paylaşımının daha etkin şekilde gerçekleşmesi bizler için önemli. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit Beye, Ziraat Fakültesi Dekanımıza ve ekibine destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de “Tarım, Milli Eğitim Bakanlığımızın son dönemlerde oldukça gündeminde olan bir konu. Tarım liselerimiz mevcut, Konya’da da tarım liselerimiz var. Sayın Dekanımız göreve başladığımız günlerde sağ olsun bizleri ziyaret etti. Ortak bir çalışma yapılmasına ilişkin görüşmelerde bulunduk. Bizim de gündemimizde bir konu olduğu için protokolün hazırlanması amacıyla çalışmalarımıza başladık. Sonrasında Fakültemizi de ziyaret ettim. Ülkemiz için Fakültemizin imkanlarını liselerimizle birleştirmek, yine diğer tüm okullarımızda tarım alanında çocuklarımızı, öğretmenlerimizi bilinçlendirici çalışmalar yapmak önemli. Sayın Rektörümüze, Sayın Dekanımıza destek ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, protokol metnini imzaladı.

Protokol imza törenine Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Nizamettin Doğan da eşlik etti.

AdminAdmin