EĞİTİM

Rektör Aksoy, Fen Fakültesi Laboratuvarlarını İnceledi

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Fen Fakültesi bünyesindeki laboratuvarları ve yenilenen öğrenci etkinlik alanını ziyaret etti.

Rektör Aksoy, Fen Fakültesi Laboratuvarlarını İnceledi

Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, bu kapsamda Fakültede faaliyet gösteren Süperkritik Akışkan (CO2) Ekstraksiyon Laboratuvarı, Termogravimetrik Analiz Laboratuvarı, İklimlendirme Laboratuvarı, Spektroskopi Laboratuvarı ile Moleküler Biyoloji Araştırma Laboratuvarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Organik Kimya Araştırma Laboratuvarı, Fizyoloji Biyokimya Araştırma Laboratuvarı ve Moleküler Bitki Biyolojisi Araştırma Laboratuvarını da ziyaret eden Prof. Dr. Aksoy, laboratuvarda çalışma gerçekleştiren öğretim elemanı ve öğrencilerden bilgi aldı.

Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, yaptığı konuşmada gençlerin Türkiye'nin geleceği olduğunu ifade etti. Öğrencilerin en iyi şartlarda, milli ve yerli çalışmalarda kültürüne bağlı olarak yetişmesi için gayret ettiklerini belirten Prof. Dr. Aksoy, öğretim elemanları ve öğrencilere çalışmalarında başarı diledi.

Resim önizlemesi

Bünyesinde 49 araştırma laboratuvarının yer aldığı Fen Fakültesinde Spektroskopi (FTIR, UV, Floresans) Laboratuvarı ile Termogravimetrik Analiz Laboratuvarı (TGA) araştırmacı ve farklı sektörlere hizmet sunuyor. Yeni açılan ve Selçuk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri altyapı desteğiyle sağlanan Süperkritik Akışkan (CO2) Ekstraksiyon Laboratuvarında ise herhangi bir çözücü kullanmadan düşük sıcaklıkta sağlıklı, güvenli ve yüksek kaliteli ekstrakt üretimi gerçekleştirilebiliyor.

Resim önizlemesi

Laboratuvar ziyaretlerinin ardından yenilenen ve içerisinde masa tenisi, satranç ile langırt masasının yer aldığı öğrenci etkinlik alanını gezen Prof. Dr. Aksoy, çalışanlar ve mezuniyete hazırlanan öğrencilerle de bir süre sohbet etti.

Resim önizlemesi

Programa Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülşin Arslan eşlik etti.

Resim önizlemesi

AdminAdmin