GÜNCEL

Rektör Aksoy, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katıldı

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Mevlana Meydanı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı.

Rektör Aksoy, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katıldı

Etkinliklere Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Selman Özboyacı, Ziya Altunyaldız, Mehmet Baykan, Orhan Erdem, Mustafa Hakan Özer, Meryem Göka, Latif Selvi, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Önder Şensöz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, diğer protokol üyeleri, Selçuk Üniversitesi akademik ve idari personeli, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Resim önizlemesi

 

DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI, KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ SESLENDİRDİ

Etkinlikler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Millete Sesleniş” konuşmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden etkinliklerde Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dua edildi.

Resim önizlemesi

Etkinlikler kapsamında Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencilerinin icra ettiği “Türkiye Yüzyılı’nın Kahramanları 15 Temmuz Özel Konseri” gerçekleştirildi. Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı öğrencisi Tarık Emre Tanık’ın solistliğinde Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuri Parmaksız “ritm”, Öğr. Gör. Emre Küçükgök “ud”, konservatuvar öğrencileri Ahmet Bayrakcı “perküsyon”, Muhammed Selman Oğuz “ney”, Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmeni Metin Dursun “Kanun”da katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Konserde kahramanlık türküleri seslendirildi.

Resim önizlemesi

15 Temmuz Sinevizyon gösterimi ve şiir dinletisi de yer aldı. Dursun Ali Erzincanlı ile Ömer Karaoğlu’nun sahne aldığı etkinlikler, Demokrasi Nöbeti ile sona erdi.

AdminAdmin