EĞİTİM

"Önceliğimiz Matematik" Projesi Hayata Geçti

Proje kapsamında Okullarımızda Yüksek Katılımla Uyguladığımız "Önceliğimiz Matematik" Projemiz; Hayatın Her Tarafındaki Matematiği Fark Ettirerek Sevdiriyor.

Önceliğimiz Matematik Projesi ile okulların koridor, sınıf, duvar, bahçe, kütüphane, laboratuvar ve atölye alanlarını dönüştürmek; dönüştürülen alanlarda matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak kolaylaştırmak ve öğrenme etkinlikleriyle bütünleştirmek; öğrencilerin matematiği günlük yaşamlarında etkili bir şekilde kullanabilmelerini ve matematiğin farklı disiplinlerle ilişkisini kavrayabilmelerini sağlamak amaçlanmıştır.

Önceliğimiz Matematik Projesi kapsamında 2023-2024 yılı eğitim-öğretim yılı içerisinde her ay belirli temalar ve tema ile ilgili atölyeler belirlenecek, tüm sınıf düzeylerinde (okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise) etkinlikler gerçekleştirilecektir. Ayrıca belirlenen temayla ilgili pano, koridor, okul dışı alan düzenlemeleri yapılacaktır. Yapılan etkinliklerle ilgili içerikler okullar tarafından paylaşılacaktır. 

Proje hakkında bilgi almak için "Önceliğimiz Matematik" proje kitapçığını, proje çalışma takvimini ve faaliyet yönergesini inceleyebilirsiniz.

Kitapçıkta yer alan etkinlikler örnek teşkil etmesi amacıyla hazırlanmış olup dileyenler ilgili tema ile ilgili kendi etkinliklerini gerçekleştirebilecektir.

Proje kitapçığına link üzerinden ulaşabilirsiniz:

https://konya.meb.gov.tr/yayin/Onceligimiz_Matematik_2023_2024.pd

 

 

AdminAdmin