SİYASET

Mustafa Hakan Özer: Konya'ya tarımsal destek 30 kat arttı

28. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mustafa Hakan Özer, "Konya'mıza ayrılan tarımsal destek ödemeleri 20 yılda 30 kat artış gösterdi. 2003-2022 yılları arasında Konya'mızda 9,7 milyar liralık bitkisel üretim desteği verildi. 20 yılda Konya'mıza toplam 2,9 milyar liralık prim desteği hükümetimiz tarafından verildi” dedi.

Mustafa Hakan Özer: Konya'ya tarımsal destek 30 kat arttı

28. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mustafa Hakan Özer, seçim çalışmaları kapsamında Selçuklu'da saha çalışmaları gerçekleştirdi. Sahadaki insanların iyi bir refleks verdiğine dikkat çeken Mustafa Hakan Özer, "Selçuklu'muzun taşra mahallelerini ziyaret ettik. Tabi yıllarca gelip gittiğimiz mahalleler olduğu için insanlar bizi iyi bir şekilde karşılıyorlar. Her şey çok güzel hamdolsun. Saha gayet iyi refleks veriyor” dedi.

Resim önizlemesi

'BU SEÇİM HEPSİNDEN DAHA OLUMLU GİDİYOR'

Bu seneki saha çalışmalarında diğer yıllara göre daha olumlu bir hava olduğunu anlatan Mustafa Hakan Özer, "Yıllarca pek çok seçim gördüm. Mukayese yapabilirim. Elhamdülillah bu seçim diğerlerinden daha olumlu ve güzel gidiyor. İnsanlar olayı sahiplenmiş. Sadece son 15 günde hem Cumhurbaşkanımızın hem de yerelde belediye başkanlarımızın yaptıklarını anlatmaya başlarken hemşerilerimiz sağ olsunlar bizlere anlatmanıza gerek yok vakit kaybetmeyin. Biz zaten olan biteni biliyoruz. Siz diğerlerine gidin diyerek bizlere destek oluyorlar” diye konuştu.

Resim önizlemesi

'KURBAN ÖNCESİ BAYRAMI YAŞAYACAĞIZ'

14 Mayıs akşamı bayram yaşamak istediklerini kaydeden Mustafa Hakan Özer, "İnşallah ayın 14'ünde çok güzel bir neticeyle karşılaşacağız. Ayın 2'sinde de Cumhurbaşkanımız geliyor. Cumhurbaşkanımızı Konya'dan en güzel şekilde her zamanki gibi mutlu ederek göndereceğiz. İnşallah Kurban öncesindeki bayramı hep birlikte yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

'HÜKÜMETİMİZ TARIMDA DA KONYA'NIN YANINDA OLDU'

AK Parti Hükümeti döneminde Konya'ya Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 35 milyar 340 milyon liralık yatırım ve destek sağlandığını vurgulayan Mustafa Hakan Özer, "Hükümetimiz, tarımda da Konya'nın yanında oldu. 14,8 milyar liralık tarımsal destek Konya'mıza verildi. 19,7 milyar liralık yatırım baraj, sulama ve su işleri alanında yapılırken, 340,6 milyon liralık yatırım da ormancılık alanında yapıldı” dedi.

'ÇOK SAYIDA TESİS KAZANDIRILDI'

Konya'ya tarım alanında çok sayıda tesis kazandırıldığını vurgulayan Mustafa Hakan Özer, "70 adet sulama tesisi, 24 adet baraj hükümetimiz döneminde Konya'mıza kazandırıldı. 2021 itibariyle 484 bin ton meyve, 1333 ton sebze ve 15,6 milyon ton tarla ürünleri üretimi yapıldı” diye konuştu.

Resim önizlemesi

'TARIMSAL DESTEKTE BÜYÜK ARTIŞ YAŞANDI'

Tarımsal destek ödemelerinde büyük bir artış olduğunu söyleyen Mustafa Hakan Özer, "Konya'mıza ayrılan tarımsal destek ödemeleri 20 yılda 30 kat artış gösterdi. 2003-2022 yılları arasında Konya'mızda 9,7 milyar liralık bitkisel üretim desteği verildi. Prim ödemeleri artırılarak üretim katlandı. 20 yılda Konya'mıza toplam 2,9 milyar liralık prim desteği hükümetimiz tarafından verildi” diyerek sözlerini tamamladı.

Resim önizlemesi

AdminAdmin