EĞİTİM

Mobil Trafik Eğitim Tırı 6 Milyon Öğrenci İle Buluşacak

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile ilkokul öğrencilerini trafik konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan ‘‘Mobil Trafik Eğitim Tırı’’ Konya’ya geldi. Türkiye turuna Konya’dan başlayan eğitim tırının ilk durağı ise Selçuklu İlçesinde bulunan Kemal Rızvanoğlu İlkokulu oldu.

Mobil Trafik Eğitim Tırı 6 Milyon Öğrenci İle Buluşacak

Trafik Polisleri tarafından tır içerisinde modernize edilmiş mobil sınıfta öğrencilere trafik kuralları ve trafik işaretleri anlatılıyor. Çocuklar için daha ilgi çekici anlatımlarla çocuklarda farkındalık oluşturuluyor. Emniyet kemeri kullanmanın önemi şarkılarla vurgulanıyor.

SAHADA DA UYGULAMALI EĞİTİM YAPILIYOR

Öğrencilere anlatılan trafik kuralları özel olarak hazırlanan trafik parkurunda uygulamalı eğitimle perçinleniyor. Öğrenciler 4 tekerli pedallı araçlarla hem keyif alıyor, hem de trafiğe çıkmış hissi yaşıyorlar. Parkurda pedal çeviren öğrencilere trafik polisleri eşlik ediyor. Trafikte karşılaşılabilecek durumlara karşı uyarılıyor.

Mobil Trafik Eğitim Tırı 6 Milyon Öğrenci İle Buluşacak

2019 yılında hayata geçirilen proje ile Mobil Trafik Eğitim Tırı’nın 40 bin ilkokuldaki yaklaşık 6 milyon öğrenci ile buluşturulması hedefleniyor. Konya’da Kemal Rızvanoğlu İlkokulu ile başlayan eğitimler Şehit İbrahim Betin İlkokulu ile sona erdi. İkinci ve üçüncü sınıf öğrencilerine ağırlıklı olarak verilen eğitimlerde yüzlerce öğrenciye trafik farkındalığı kazandırıldı. Mobil Trafik Eğitim Tırı’nın bir sonraki durağı ise Afyonkarahisar.

AdminAdmin