EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Mülakat Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında mülakat uygulaması ile ilgili yeni açıklamalar yaptı. Polemiğe dönüşen konuya değinen Bakan Tekin, öğretmenlerin alan testlerindeki başarı oranlarına dair bazı veriler paylaştı , "Bu beni ürkütüyor." dedi. Tekin, öğretmen atamalarında uygulanan mülakat yönteminin revize edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Bakan Tekin, yeni öğretmen atamalarında uygulanacak yöntemin detaylarını da açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Mülakat Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında mülakatın revize edileceğini söyledi. Tekin, öğretmenlerin alan testlerindeki başarı oranlarının düşük olduğunu vurguladı ve, "Bu beni ürkütüyor." dedi. Tekin, "Biz atamalarda mülakat ve sınavın atamada etkisini yüzde 50, yüzde 50 yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. Tekin, 30 büyükşehirde mülakatın yapılacağını da sözlerine ekledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den son dakika mülakat açıklaması! Yeni öğretmen atamaları böyle olacak

"ÖĞRETMEN ATAMA SÜRECİ REVİZE EDİLMELİ"

2023-2024 eğitim yılı açıldı. Öğretmen arkadaşlara, velilere, öğrencilerimize, milletimize öncelikle hayırlı olsun diliyorum. 74 bin civarında kurum var, eğitim yapılan ortam. 20 milyona yakın öğrencimiz var. Çok geniş kitlelere hitap ediyoruz. Eğitim her ülkenin ana konularından bir tanesi. Attığınız her adım önemli oranda destek buluyor ya da muhalefet oluşuyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde eğitim sisteminde tartışma bitmez. Eğitimle ilgili tartışmalar hep gündem konusu. Bize eleştirileri saygıyla karşılıyoruz. Ben bu anlamda art niyetli olmayan eleştirileri saygıyla karşılıyorum. Mülakatla ilgili kamuoyunda çok fazla tartışma var. Bu konu gündemimize 2015 yılından itibaren girmeye başladı. Öğretmen atama süreci revize edilmeli.

Tek başına mülakat gibi sunuluyor. Mülakat gibi mülakat dediğimde başladı eleştiri. Şu an öğretmenleri nasıl istihdam ediyoruz.Biz yaklaşık 128 alanda öğretmen ataması yapıyoruz. 17-18 tanesi ÖSYM öğretmenlik alan bilgisi testine tutuluyorlar. O test 2 tane soru grubuyla karşı karşıya kalıyor.

AdminAdmin