ureticihaber.com
ureticihaber.com
SİYASET

Milletvekili Barış Bektaş: İktidar ülkemizi hukukun üstünlüğü endeksinde Avrupa’da sondan ikinci sıraya getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, partisinin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun iktidar tarafından sosyal medya hesabının engellenmesinin hukuka aykırı olduğunu ifade etti.

Milletvekili Barış Bektaş: İktidar ülkemizi hukukun üstünlüğü endeksinde Avrupa’da sondan ikinci sıraya getirdi
Paylaş:

TBMM’sindeki konuşmasında partisinin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabının engellemesinin yanlış bir karar olduğunu dile getiren CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, “İktidarını sürdürebilmek için her yolu mubah gören AKP iktidarına sesleniyorum. İleri demokrasi vaatleriyle çıktığınız yolda geldiğiniz nokta içler acısı. Hukuksuzca diplomasını iptal ettiğiniz ve tutukladığınız Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu’nun Anayasa’nın 26. Maddesi’nde yer alan ifade hürriyetini de gasp etmek için bugün sosyal medya hesabını engellediniz. Sormak istiyorum. Sizin demokrasi, hukuk ve özgürlük anlayışınız bu mu? Bu engelleme kararıyla Anayasa’yı ve Ceza İnfaz Kanunu’nu açıkça çiğneyerek bir hukuk skandalına daha imza atıyorsunuz. Bu hukuk skandallarıyla Türkiye’yi Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde 173 ülke arasında 148. sıraya, Avrupa’da ise sondan ikinci sıraya getirdiniz. Bütün bunları bir korkuyla yaptığınızı Türk milleti çok iyi biliyor; ama siz de bilin ki, korktuğunuz başınıza gelecek ve ilk seçimlerde Türk milleti oylarıyla sizi iktidardan indirecek” ifadelerini kullandı.

Bu haber ureticihaber.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

SİYASET Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Yunak İHL'den Çatalhöyük Gezisi

Akışın sonuna geldiniz.