YEREL

Konya'nın ödüllü kaşık ustası son yolculuğuna uğurlandı

Konya'nın sevilen tahta kaşık ustalarından Mustafa Sami Onay, bir süredir devam eden hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Konya'nın ödüllü kaşık ustası son yolculuğuna uğurlandı

Konya'nın eşsiz tahta kaşık geleneğinin son temsilcilerinden biri olan Mustafa Sami Onay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldığı 'Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri' ödülü ile biliniyordu. Ancak üzücü bir haberle, Onay'ın vefat ettiği duyuruldu.

Mustafa Sami Onay, özellikle şimşir ağacını ustalıkla işleyerek elde ürettiği tahta kaşıklarıyla Konya'nın el sanatlarına değerli bir miras bırakmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen ödül, Onay'ın el sanatlarındaki üstün yeteneği ve mirasın koruyucusu olarak öne çıkmasının bir ifadesiydi. Ancak, sanat dünyasındaki bu değerli ustaya veda etmek, Konya'da büyük bir üzüntü yarattı.

genceoqwmaai9wm.jpg

Mustafa Sami Onay'ın cenazesi, bugün ikindi namazına müteakip Hacı Fettah Mezarlığı'nda kılınacak cenaze namazının ardından dualarla toprağa verildi. Onay'ın ailesi, sevenleri ve sanat camiasındaki dostları, usta sanatçıyı rahmet ve minnetle anıyor.

Onay'ın cenaze merasimine; Konya Büyük Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ve merhumun yakınları ile sevenleri katıldı.

genceooxcaagufx.jpg

AdminAdmin