ASAYİŞ

Konya’da Dev Kaçakçılık Operasyonu: 20 Gözaltı

Konya Emniyeti Müdürlüğü devletin vergi kayıplarını önlemek adına kaçakçılıkla mücadelesine hız kesmeden devam ediyor. Kararlı bir şekilde sürdürülen operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Polis ekipleri 6 milyon lira değerinde gümrük kaçağı ürün ele geçirirken 20 şüpheli hakkında adli işlem başlattı.

Konya’da Dev Kaçakçılık Operasyonu: 20 Gözaltı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Konya merkez ve ilçelerinde sürdürülen kaçakçılık operasyonlarının ardı arkası kesilmiyor. Ekipler onlarca iş yeri, ikamet ve araca yönelik düzenlenen operasyonlarda 2 adet gümrük kaçağı araç motoru, yaklaşık 3 bin adet kaçak silah parçası, 25 litre sahte alkol, 4 şişe alkol aroması, 225 bin adet doldurulmuş makaron ile 38 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 19 adet akıllı saat, 23 adet cep telefonu aksesuarı, biri kırıcı olmak üzere 4 adet matkap ele geçirdi.

3.5 MİLYON LİRA DEĞERİNDE KAÇAK AKARYAKIT VE ELEKTRONİK SİGARA HAM MADDESİ ELE GEÇİRİLDİ

Emniyet güçleri devam eden operasyonlarda 8 bin 835 litre kaçak akaryakıt ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte yapılan bir diğer operasyonda 13 varil içerisine zulalanmış 2 bin 775 kg elektronik sigara yapımında kullanılan kimyasal ham madde, 54 şişe elektronik sigara likidi ve 1.25 kg nikotin ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak akaryakıt ve elektronik sigara ham maddesinin piyasa değerinin 3.5 milyon lira olduğu belirlendi.

Gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen gümrük kaçağı ürünlerin toplam değeri 6 milyon lira olurken operasyonlarda gözaltına alınan 20 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

AdminAdmin