GÜNCEL

Konya Yörük Ve Türkmenler Derneği Prof. Dr. Halaçoğlu ‘nu ve Akın Bey’i Ağırladı.

Bir dizi ziyaret ve konferans için Konya’ya gelen TTK eski Başkanı Yusuf HALAÇOĞLU ve Turan Bilimleri Başkanı Ayhan AKIN Konya ve Yörük Türkmenler Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulunun da hazır bulunduğu kahvaltıya programına katıldılar.

Konya Yörük Ve Türkmenler Derneği  Prof. Dr. Halaçoğlu ‘nu ve  Akın Bey’i Ağırladı.

Konya ve Yörük Türkmenler Derneği Başkanı Sayın Ahmet ÜNSAL dernek binasında kurulan Yörük Obasında misafirleri ağırladı. TTK eski başkanı YFrof. Dr Yusuf HALAÇOĞLU katılımcılara Yörük Kültürü, Genel Türk Tarihi yeri hakkında sunum ve bilgilendirme gerçekleştirdi.

Turan Bilimleri Başkanı Sayın Ayhan AKIN misafirperverlik için SAYIN Dernek Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti. Konya Yörük Türkmenler Derneği Başkanlığında Konya’da yürüttükleri çalışmaları dinleme fırsatı bulduklarını, yapılan çalışmaları dinleyince heyecanlandıklarını, çünkü Yörük Kültürünün, Türk Kültürünün özünü oluşturduğunu, bu kültürün kuşaklara aktarıldığına şahit olduklarını, bu organizasyonun tertip edilmesinde Dernek Başkanı Sayın Ahmet Ünsal Bey’e, Yönetim Kurulunun üyelerine, Kadın Kolları Başkanı Elife Taşdöven Hanım Efendi’ye , Konya Yörük Beyleri Lütfi Oğuz Bey’e, İsa Şahin Bey’e, Hasan Öcal Bey’e teşekkür etti. Ayrıca bundan sonraki süreçte birlikte çalışmalar yapılması konusunda görüş birliğine vardıklarını, üzerlerine bir görev düşmesi durumunda göreve hazır olduklarını ifade etti.

 

 

 

 

AdminAdmin