GÜNCEL

Konya Valisi Özkan Beyşehir'de

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Beyşehir ilçesinde düzenlenen aşure günü etkinliğine katıldı.

Konya Valisi Özkan Beyşehir'de

Beyşehir'e bağlı Şamlar Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Özkan, yerleşim merkezine ikinci kez geldiklerini hatırlatarak, mahalle halkı ile bir arada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.

Konya Valisi olarak Şamlar Mahallesi'nin hizmetinde olduklarını vurgulayan Özkan, son bir yılda belli bir program dahilinde yerleşim ile ilgili yapılması gereken hizmetlerin sürdüğünü ifade ederek,  “İnsanın kendi iç dünyasında kendisiyle, ailesiyle, mahallesiyle, şehriyle ve bütün insanlıkla barışık olması çok önemli.

Toplumda kaynaşmayı sağlayan muhabbettir. Muhabbet; bütün insanların kardeşçe yaşamasını sağlar, yaşam kalitesini arttır ve toplumun kalkınmasının esasını oluşturur.

"ŞAMLAR MAHALLESİ'NİN GELDİĞİ GELENEK, MUHABBETİ ESAS ALARAK KÜLTÜRÜMÜZE ÇOK ÖNEMLİ KATKI SAĞLAMAKTADIR"

Şamlar Mahallesi’nin geldiği gelenek, muhabbeti esas alarak kültürümüze çok önemli katkı sağlamaktadır.

 Bugün de böyle bir geleneği hep beraber yaşamak, sevgiyi, kardeşliği önceleyerek bu hayırdan istifade edebilmek hepimiz için mutluluk verici bir husus.

Mübarek Muharrem ayında toplumun kaynaşmasına ve muhabbetine vesile olabilecek bir simge haline gelmiş aşure etkinliğinin beldelerimizde yapılıyor olması çok anlamlı.

İnşallah gençlerimiz bilime ve teknolojiye yönelirken aynı zamanda bu güzel geleneği de istinat noktası yaparak çok daha güçlü bireyler olarak güçlü toplumu hep beraber inşa edeceğiz. Aşure günümüz hayra, berekete, sevgiye, barışa vesile olsun.”dedi.

Etkinliğe, Vali Vahdettin Özkan'ın yanısıra, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Şakir Uslu, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir İlçe Müftüsü Veysel Kürek, Şamlar Mahallesi Muhtarı Ali Caner, Şamlar Mahallesi Cemevi Dedesi Niyazi Karakuş ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak  Ali Rıza Önses

AdminAdmin