ureticihaber.com
ureticihaber.com
GÜNCEL

Konya Karatay’da mavi balonlar gökyüzüne bırakıldı

Konya Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında otizmli çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi. Etkinlikte otizmin simgesi olan mavi balonlar gökyüzüne bırakılarak toplumsal farkındalığa dikkat çekildi.

Konya Karatay’da mavi balonlar gökyüzüne bırakıldı
Paylaş:

Konya Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında otizmli çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi. Etkinlikte otizmin simgesi olan mavi balonlar gökyüzüne bırakılarak toplumsal farkındalığa dikkat çekildi.

 Konya Karatay Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen program, otizmli çocuklar ve aileleri için anlamlı bir buluşmaya sahne oldu. Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Hasan Kılca, onların mutluluğuna ortak oldu.

Programa; Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın yanı sıra Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ile otizmli bireyler ve aileleri katıldı.

KILCA: ÖZEL BİREYLERİMİZ VE AİLELERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, programda yaptığı konuşmada özel bireyler ve ailelerine yönelik desteklerin artarak devam edeceğini vurguladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün gözetimindeki çocuklarla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Kılca, geçtiğimiz hafta da down sendromlu bireylerle, Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde bir etkinlik gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Karatay’da yürütülen tüm çalışmalarda kamu kurumlarıyla birlikte hareket ettiklerini belirten Kılca, “Özel çocuklarımızı, özel bireylerimizi ve ailelerimizi her zaman önceliğimiz olarak görüyoruz. Kamu kurumlarımızla birlikte yürüttüğümüz hizmetlerde hem ulaşılabilir olmayı önemsiyor hem de ailelerimizin yükünü hafifletmek için gayret ediyoruz.” dedi.

Ailelerin büyük bir özveri ve sabırla çocuklarını yetiştirdiğine dikkat çeken Hasan Kılca, tüm aileleri tebrik ederek, “Sizlerin emeği çok büyük. Gösterdiğiniz şefkat, sabır ve özveri her türlü takdirin üzerindedir. Allah gücünüzü artırsın.” ifadelerini kullandı. Kılca, özel bireylerin gelecekte kendi ayakları üzerinde durabilen, vatana ve millete faydalı bireyler olarak yetişmelerinin en büyük temennileri olduğunu sözlerine ekledi.

Programın sonunda protokol üyeleri, çocuklar ve aileler hep birlikte mavi balonları gökyüzüne bırakarak otizme dikkat çekti.

 

Bu haber ureticihaber.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.