YEREL

Kılca: Tüm Çabamız Karatayımızın İmarı, Nesillerimizin İhyası İçin

Karatay Belediyesi’nin eğitim çağındaki çocuklara erken yaşta trafik bilincinin oluşturulması amacıyla şehre kazandırdığı Karatay Trafik Eğitim Parkı’nda eğitimler başladı. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında Karatay’ın genelindeki 59 okuldan ilkokul 4. sınıf 6 bin 800 öğrenci, Karatay Trafik Eğitim Parkı’nda trafik kurallarını hem uygulamalı ve hem teorik olarak öğreniyor.

Kılca: Tüm Çabamız Karatayımızın İmarı, Nesillerimizin İhyası İçin

Karatay Belediyesi tarafından Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde 8 bin 900 metrekarelik alanda kurulan Trafik Eğitim Parkı’nda eğitimler başladı.

Proje kapsamında içerisinde simülasyon merkezi, gözetleme kulesi, trafik eğitim parkuru, tünel, yaya üst geçidi, yaya geçitleri, kavşak, mini otopark alanı, bisiklet yolu, açık otopark alanı ile çocuk oyun alanının bulunduğu Karatay Trafik Eğitim Parkı’ndaki eğitimler, her seferinde 180 öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Bu eğitim-öğretim döneminde Karatay genelindeki 59 okulda eğitim gören toplam 6 bin 800 ilkokul 4’üncü sınıf öğrencisinin faydalanması planlanan söz konusu eğitimlerde; akülü araçlar kullanılarak, trafik kurallarına uygun durma, duraklama ve park etme yöntemleri, uyulması gereken manevra kuralları, güvenli takip mesafesi, emniyet kemerinin önemi, trafik levhalarının ve yol işaretlerinin anlamları, trafik ışıklarında sürücü ve yaya olarak davranış metodları hakkında bilgiler veriliyor.

Karatay Belediyesi tarafından tahsis edilen servis araçlarıyla Karatay Trafik Eğitim Parkı’na getirilen öğrencilere hayata kurtaran uygulamalı eğitimler; park görevlileri ve öğretmenleri nezaretinde Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli uzman eğitmenler ve trafik polisleri tarafından veriliyor. İlkokul 4’üncü sınıf öğrencilerine verilen eğitimler, içerikler animasyon filmleriyle de zenginleştirilirken; söz konusu proje 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Dönemi’nin sonuna kadar devam edecek.

Eğitimlerin ardından projeden faydalanan Karataylı öğrencilere içerisinde; “Trafikte Değerler ve Kurallar Eğitimi Katılım Belgesi”, İsme Özel Akülü Araç Ehliyet Kimlik Kartı, Düdük, Boyama Kitabı, Bloknot Defteri ve anahtarlığın olduğu bir de çanta hediye ediliyor. 

TRAFİK EĞİTİM PARKIMIZDA ÇOCUKLARIMIZ HEM EĞLENİYOR HEM DE ÖĞRENİYOR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, eğitimlerin sorunsuz ve başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade ederek söz konusu eğitimlerle çocuklarda trafik kültürünü erken yaşta oluşturulmasına katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Başkan Hasan Kılca; “Ulubatlı Hasan Mahallemize 8 bin 900 metrekarelik alanda oluşturduğumuz Karatay Trafik Eğitim Parkımız artık ilçemize ve Konyamıza hizmet vermeye başladı. İlçe genelinde 59 okulumuzda okuyan 4’üncü sınıf öğrencilerin katılacağı ‘Trafikte Değerler ve Kurallar Eğitimleri’ni de başlattık. Bu eğitim ve öğretim dönemi boyunca toplamda 6 bin 800 öğrencinin faydalanacağı söz konusu eğitimlerle geleceğimiz olan çocuklarımızın bu trafik konusunda bilinçlenmesini istiyoruz. Çocuklarımız bu projeyle trafik kurallarını hem teorik hem de uygulamalı olarak üstelik eğlenceli bir şekilde öğreniyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün de kıymetli işbirliğiyle yürüyen projede ‘Ağaç yaşken eğilir’ diyoruz ve yavrularımızın eğitimleri ile gelişimlerine katkı sunuyoruz. Eğitimlere katılan ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

AdminAdmin