GÜNCEL

KARBİAD’tan Deprem Bölgelerine Çadır Kent

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan deprem sonrası tüm Türkiye deprem bölgesi için seferber olurken, yardımlar da sürüyor. Bu kapsamda Karapınar İş İnsanları Bürokratlar Derneği depremden zarar gören illere 200 çadırlık ‘Yaşamkent’ kuruyor

KARBİAD’tan Deprem Bölgelerine Çadır Kent

Karapınar İş İnsanları Bürokratlar Derneği(KARBİAD) depremden zarar gören illere 200 çadırlık yaşamkent kurmak için çalışmalarını başlattı. 6 Şubat Pazartesi günü yaşadığımız deprem felaketi sonrasında KARBİAD Yönetim Kurulu sabahın ilk saatlerinde gerçekleştirdiği toplantıda ayni ve nakdi yardım kampanyası başlatılmasına karar verdi. Dernek üyelerinin yüksek katılımı ile şu ana kadar yaklaşık 1 Milyon TL değerinde ayni ve nakdi yardım depremzedelere ulaştırılmak üzere toplandı.

Resim önizlemesi

 

SOĞUĞA KARŞI BİR ÇADIR OL KAMPANYASI

Soğuğa karşı, Bir Çadır ol, Bir Çadır Al! başlığıyla kampanya başlatan KARBİAD ilk andan itibaren deprem bölgesinin yanında olmak için çalışmalarına hız verdi. Bugün itibarıyla ilk olarak Hatay'da 50 çadırlık Yaşamkent kurmak için ilk 4 tırı yola çıkaran KARBİAD ekibine destek yağıyor.

“MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN”

Yardımların gönderilmeye devam edildiğini belirten KARBİAD Başkanı Suat Emre, “Milletimizin başı sağ olsun. Korkunç bir felaket ile karşı karşıyayız ancak gün birlik olma zamanı gün dayanışma zamanı. Yardım tırımız Hatay’a doğru yola çıktı. Vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz. KARBİAD Dernek Yönetim Kurulu katılımıyla ‘Afet Çalışma Grubu’ oluşturarak bir ‘Afet Bölgesi Eylem Planı’ hazırladık. Afet bölgelerindeki kurum ve kuruluşlardan edindiğimiz listelere göre nakdi yardımların bir kısmı ile battaniye, polar, mont, içlik, ıslak mendil, yorgan, bebek bezi, çok fazla sayıda ısıtıcı, jeneratör temin ettik. İlk etapta 200 kişilik 50 adet çadır hazırladık. Gıda ürünlerini de koliledik. İkinci aşamada gönderilecek tır için hazırlıklar devam ediyor.  Ayrıca 2 adet konteyner ile mutfak ve yemek salonu, diğer konteyner ile de WC duş ihtiyacını karşılayacak bir yaşam kenti planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

 

1 MİLYON TL DEĞERİNDE AYNİ VE NAKDİ YARDIM TOPLANDI

Karapınar İş Adamları ve Bürokratlar Deneği(KARBİAD), tüm Türkiye’yi yasa boğan; Kahramanmaraş merkezli, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Osmaniye illerimizde, ilçelerinde ve köylerini etkileyen deprem felaketi sonrası depremzedelere yardım için ayni ve nakdi yardım kampanyası başlattı. Afet bölgelerindeki ilgili kurum ve kuruluşlardan edinilen ihtiyaç listesine göre KARBİAD Yardım Tırları Hatay’a ulaşarak depremzedelere ulaştırıldı. 6 Şubat Pazartesi günü yaşanan deprem felaketi sonrasında KARBİAD Yönetim Kurulu sabahın ilk saatlerinde gerçekleştirdiği toplantıda ayni ve nakdi yardım kampanyası başlatılmasına karar verdi. Dernek üyelerinin yüksek katılımı ile şu ana kadar yaklaşık 1 Milyon TL değerinde ayni ve nakdi yardım depremzedelere ulaştırılmak üzere toplandı. Hatay'da Konya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde hareket eden KARBİAD yardım tırlarında yaşam malzemeleri gıda ve 200 kişilik 50 adet deprem çadırı yer alıyor.

Resim önizlemesi

 

YAŞAMKENT KURUYORUZ

KARBİAD Başkan Yardımcısı ve Kafile Sorumlusu Mustafa Süre yaptığı açıklamada; "Hatay Valiliği, Konya Valiliği ve AFAD ile koordineli olarak ihtiyaçları belirleyerek ilk 4 tırımızı yola çıkardık. Bir çadır içinde 4 yatak, 4 battaniye, 1 masa, 4 sandalye, 1 elektrikli ocak, 1 odun sobası, 1 hızlı su ısıtıcısı, günlük kullanım ihtiyaç malzemesi ve elektrik tesisatı ile tam anlamıyla 4 kişilik bir ailenin yaşayabileceği, her detayın ve ayrıntının çadırlar içinde düşünüldüğü bir çalışma yaptık. Ayrıca 2 adet konteyner ile mutfak ve yemek salonu, diğer konteyner ile de WC duş ihtiyacını karşılayacak bir yaşam kenti planlıyoruz. Bütün bunları üyelerimizin destekleriyle başardık. Kısa sürede organize olarak büyük bir çalışmaya imza atan tüm ekip arkadaşlarımız ve üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Ülkemizin bu zor gününde insanımıza ve devletimize desteğimiz sonuna kadar sürecek." dedi.

 

Resim önizlemesi

 

 

AdminAdmin