GÜNCEL

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’dan Berat Gecesi Mesajı

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yayımladığı kutlama mesajıyla tüm İslâm âleminin Berat Gecesi’ni tebrik etti. Berat Gecesi’nin kurtuluş, bağışlanma ve arınma gecesi olduğuna vurgu yapan Başkan Kılca, “Bu mübarek geceyi fırsat bilerek Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanındaki mazlumları, kimsesizleri ve muhtaçları da dualarımızda unutmayalım” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’dan Berat Gecesi Mesajı

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Berat Gecesi dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Ramazan ayının müjdeleyicisi olarak kabul edilen, Müslümanların af ve merhamet sahibi yüce Allah'a sığınarak günahlardan arındıkları, ilahi lütuf ve bereketlere eriştikleri müstesna zaman dilimlerinden biri olan Berat Gecesi’nin tüm insanlık adına önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Kılca’nın mesajı şöyle:

“Berat Gecesi; kurtuluş, bağışlanma ve arınma gecesidir. Bu gece, bizlere tefekkür etme, kendimizi sorgulama, dargınlıkları, küslükleri giderme ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Berat, Yaradan’ın affına erişebilmek için yaradılanı affetme günüdür. Bu mübarek geceden gerçek manada istifade edebilmenin yolu, nefsi muhasebe etmek ve vicdani sorgulamadan geçmektir. Bu gece insanlık olarak birbirimize destek olup, sevgiyle kucaklaşalım, birlik ve beraberlik içinde yaşamanın yollarını arayalım. Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanındaki mazlumları, kimsesizleri ve muhtaçları da dualarımızda unutmayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle Berat Gecemizin; milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için sağlığa ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Gecemiz mübarek olsun.”

AdminAdmin