GÜNCEL

Karaca: İnsanlık Aleminin Mimarları Ancak Ve Ancak Öğretmenlerdir

24 Kasım Öğretmenler Günüyle ilgili bir kutlama mesajı yayımlayan Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, Milletlerin ve evrensel olarak insanlık aleminin mimarları ancak ve ancak öğretmenlerin olduğunu söyledi.

Karaca: İnsanlık Aleminin  Mimarları Ancak Ve Ancak Öğretmenlerdir

 Kutlama mesajının devamında Öğretmenlik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu belirten Seyit Karaca, "Öğretmenler Gününü Kutlarken  Öğretmenlik mesleği, dünya tarihinin en eski, en değerli, en önemli ve en özel mesleğidir. İnsanların  aydınlanmasında, medeniyetin gelişmesinde, bilgi ve bilimin nesilden nesile aktarılmasında öğretmenlerin ve öğretmenlik mesleğinin  büyük rolü vardır.  Bunun için öğretmenlik mesleği özeldir. Öğretmenlik mesleği kutsaldır. Öğretmenlik ve onu icra eden öğretmenler toplumlar için vazgeçilmez önemli değerdir. Milletlerin ve evrensel olarak insanlık aleminin  mimarları ancak ve ancak öğretmenlerdir.  Hiç şüphe yok ki; kalkınmanın, ilerlemenin, gelişmenin ve medenileşmenin lokomotifi kaliteli öğretmenlerdir. Çünkü toplumlar öğretmenlerinin kaliteleri kadar güçlüdür ve çağdaştır. Şuurlu öğretmenleri kadar da beka sahibidir. Bu nedenle toplumları idare eden yöneticilerinin ve toplumu oluşturan herkesin öğretmenlik mesleğinin  ve bu mesleği icra eden öğretmenlerin değerini her zaman çok iyi idrak etmesi gerekir. Bu mesleği saygın hale getirmek, öğretmenleri maddi yönden rahat edebilecekleri hayat standardına kavuşturmak,her türlü tedbiri almak ve her fedakarlığı göstermek gerekir" dedi.

Öğretmenlerimiz her zaman hatırlamalıyız

Seyit Karaca öğretmenlerimizi sadece yıldan yıla değil, her zaman anmalıyız diyerek, "İdarecilerin yaptığı gibi yıldan yıla sadece 24 Kasım Öğretmenler Gününde öğretmenleri hatırlayıp onları övmek yetmez. Bu gibi göstermelik kutlamalarla, içi boş övgülerle öğretmenlik mesleğini yüceltmeyiz. Öğretmenleri de kandıramayız.  Bu tutum ve davranışlarla idareciler ancak günü kurtarmış olurlar. Çünkü öğretmenlerin ve öğretmenlik mesleğinin değeri bir güne sığdırılmayacak kadar büyüktür.   Öğretmenlerin toplumdaki statülerini yükselterek, saygınlıklarını arttırarak değerini arttırabiliriz. Şurası unutulmamalıdır ki! öğretmenlerinin değerini bilmeyen toplumlar cahil ve çürümüş toplumlardır.  Öğretmene ve öğretmenlik mesleğine değer veren ve öğretmenlik mesleğine saygı duyan toplumlar; kalkınmayı, ilerlemeyi, çağdaşlaşmayı ve medenileşmeyi başarmış toplumlardır. Öğretmenine değer vermeyen toplumlarda ise öğretmenlik mesleği yıpranır. Öğretmenler itibarsızlaştırılır. Eğitim öğretim olumsuz etkilenir ve kalite düşer. Haliyle topyekun toplum zarar görür. Ülkemizin gelecekte güçlü olmasını istiyorsak öğretmenlerin itibarını ve statüsünü yükseltmemiz, var olan sorunlarını acilen gidermemiz gerekir. Statünün maddi güçle kazanılacağı gerçeğinden hareketle: öğretmen maaşları ve ek ders ücretleri acilen arttırılmalı, sözleşmeli öğretmen uygulamasına son verilmeli, öğretmen meslek kanunu öğretmenlerin görüşleri alınarak yeniden düzenlenmeli, atama bekleyen öğretmenlerin ataması yapılmalı, öğretmen alımlarında mülakat uygulamasına son verilmeli, idareci atama yönetmeliği torpili, kadrolaşmayı ortadan kaldıracak şekilde yeniden düzenlenmelidir. Bu sorunların giderilmesi dileği ile tüm Öğretmenlerimizin Gününü kütlüyor, kendilerine sağlık ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

AdminAdmin