SİYASET

Karaca: Dünya Utanılacak Bir İnsanlık Sınavından Geçiyor

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanı Dr. Seyit Karaca gündeme dair yaptığı açıklamasın da Filistin’e İsrail’in saldırısını kınayarak, dünyanın utanılacak bir insanlık sınavından geçtiğini söyledi.

Karaca: Dünya Utanılacak Bir İnsanlık Sınavından Geçiyor

Filistin’e İsrail’in saldırısını dünyanın seyrettiğini belirten DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “ Dünya önemli bir insanlık sınavından geçiyor. Bir millet tüm dünyanın gözleri önünde, canlı yayınlanan bombalamalarla adeta soy kırıma uğratılıyor. Uluslararası camia maalesef kınama ve sonuçsuz toplantılar yaparak sadece seyrediyor. Savaşın bile hukuku olması gerekirken, yeni doğmuş bebekler, çocuklar ve kadınlar katlediliyor, hasta ve yaralıların sığınma yerleri olan hastaneler bombalarla yerle bir ediliyor. Bu çerçevede ‘dünya beşten büyüktür’ yaklaşımı doğru bir yaklaşımdı ama dünya genelinde izlenen politikalarla bu kavramın içi doldurulamadı ve Birleşmiş Milletlerde gereği yapılamadı. Bu vahşetin mimarı İsrail ABD’nin veto yetkisi nedeniyle hiçbir BM organında kınanmadı bile. Genel sekreterin vicdanının sesine kulak vererek söylediği sözlere bile tahammül edemediler. Ülke olarak mazlumun yanında yer alan politikamızın gereği olarak daha aktif arabuluculuk ve savaşı durdurma girişimleri yapılmalıdır. Bu katliamlarda vefat eden tüm Filistinlilere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Ekonomik Sıkıntılar Hala 1 Numaralı Gündem Maddesi!

Ekonomik sıkıntıların gündemin ilk maddesi olduğuna dikkat çeken Seyit Karaca, “Ülke gündemimizin bir numaralı maddesi olan ekonomik sıkıntılar ve buna bağlı olarak insanımızın her geçen gün daha da fakirleşmesi devam etmektedir. Ekonomi yönetiminin yaptığı ise her türlü ekonomik göstergeye dair hedefler tutmadığı için gerçekleşmelerin hemen akabinde hedef revizyonları ve umutları geleceğe ertelemekten ibarettir. Diğer taraftan tarım ve hayvancılıkta sıkıntılar artarak devam ediyor. Tarım ve hayvancılık her geçen gün daha sıkıntıya girmektedir. Meyve sebze üreticisi işçi parasını bile karşılamıyor gerekçesiyle yetişmiş meyve ağaçlarını sökmeyi tercih etmektedir. Tarıma dair plansızlık, sulamada yaşanan sıkıntıların da ilave olmasıyla çiftçiyi üretimden uzaklaştırmaktadır. Et, süt ve bunlara dayalı olarak üretilen her türlü gıda birçok vatandaşımız için yavaş yavaş lüks tüketim sınıfına girmektedir. Böylesine alanın da satanın da memnun olmadığı bir düzeni ‘yaparsa Ak Parti ve destekçileri yapar.’ Asgari ücret açlık sınırının altında kalmış durumda. Ülkeyi yönetenler her şeyi çözmüş gibi yargıya dair suni gündemler oluşturup, uymadıkları ve her fırsatta çiğnedikleri Anayasa yerine Yeni Anayasa yapalım sevdasındalar. Bunların yaptığı tamamen gerçek gündemi karartmaya dönük çabalardır” şeklinde konuştu.

Her Alanda Oluşan Krize Hukuk Krizi Eklendi!

Seyit Karaca her alanda oluşan krize birde hukuk krizinin eklendiğini de dile getirerek, “Hukukun olmadığı yerde ekonomik gelişmenin olmasının mümkün olmadığını Genel Başkanımız Ali Babacan yıllardır haykırıyor. Dünyayla entegre bir ekonomi olduğunuzu iddia ediyorsanız hukukta reform zorunluluğu ortadadır. Bu doğrultuda adımların atıldığı günlerde ülkemize yapılan yabancı yatırım miktarları ortadadır. Son dönemde bu alanda iyileşmeler sağlanacağına daha da kötü bir hukuk iklimine yol alıyoruz. Umarız ülkeyi yönetenler en kısa sürede bu yanlıştan dönerler.”

Yerel Seçimlere İlişkin Çalışmalarımıza Başladık!

Yerel seçimleri de değerlendiren Seyit Karaca bu konuda da şunları ifade etti: Bir diğer gündem maddemiz ise yerel seçimler. Bu konuda Genel Başkanımızın açıkladığı gibi kendi adaylarımızla seçimlere girmek amacıyla çalışmaları yürütüyoruz. Amacımız, kaynakları doğru kullanan, öncelikleri doğru belirleyen, hemşerilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda, şeffaf, ranta değil ihtiyaçlara odaklı, şehri ortak akılla şehrin paydaşlarıyla birlikte yönetecek aday çalışmalarımız devam etmektedir. Biz doğruyu ortaya koyalım elbette seçim ve takdir milletimizin olacaktır. Şehir planlaması ve yönetiminde insanımızı esas almak son derece önemlidir. Son yaşanan kaza şehir planlaması yanlışına bir örnektir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu yönetim anlayışını benimseyen vatandaşlarımızı DEVA bayrağı altında siyaset yapmaya davet ediyorum. İlçe kongrelerimizi yapmaya başladığımız bu günlerde tüm vatandaşlarımızı aktif siyasete çağırıyorum” diye konuştu.

 

AdminAdmin