GÜNCEL

İletişim Başkanı Altun: ‘’İsrail’in Gazetecilere Uyguladığı Şiddet, İsrail’in Temel Stratejisidir’’

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından İstanbul’da Başkanlığımızca düzenlenen “Gazze Savaşı'nda Medyanın Hakikat Mücadelesi: Şiddet, Dezenformasyon, Sansür Sempozyumu"nda yaptığı konuşmaya ilişkin bir paylaşımda bulundu.

İletişim Başkanı Altun: ‘’İsrail’in Gazetecilere Uyguladığı Şiddet, İsrail’in Temel Stratejisidir’’

İletişim Başkanı Altun, yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

Resim önizlemesi

“Biz 7 Ekim’den bu yana bir yandan İsrail’in Gazze’de yürüttüğü soykırımı dünyaya duyurmaya, bir yandan İsrail’in sistematik dezenformasyon kampanyalarını bertaraf etmeye, bir yandan da Gazze halkının, Filistin halkının haklı taleplerini, tezlerini tüm dünyaya ulaştırmaya çalışıyoruz.

Resim önizlemesi

7 Ekim’den bu yana İsrail’in saldırıları sonucunda Gazze’de 120 gazeteci şehit olmuş, yüzlerce gazeteci de yaralanmıştır. Neredeyse her gün birden fazla gazeteci, İsrail yönetimi tarafından öldürülmüştür. Bu gazeteciler hakikat için mücadele eden kahramanlardır. Eğer bu kahramanların gayretleri olmasaydı, bugün İsrail’in katliamlarından Gazze halkının maruz kaldığı zulümden dünya haberdar olamayacaktı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Gazze halkının haklı direnişine katkı sağlamak, onların sesinin daha gür bir şekilde duyurulması için çalışmakta kararlıyız. Türkiye olarak biz bu konuda üstümüze düşeni sonuna kadar yapmaya hazırız.

Resim önizlemesi

İnşallah iki gün boyunca, sempozyumumuz bünyesinde devam edecek farklı oturumlarda;

-İsrail’in doğru bilgi kaynakları üzerindeki baskı ve şiddet politikası

-Uluslararası medyanın çatışmadaki rolü

Dijital medya mecraları üzerinden sürdürülen sistematik dezenformasyon faaliyetleri

-Küresel ölçekte gazetecilere yönelik şiddet, dezenformasyon ve sansürle mücadele konularını müzakere edeceğiz.

Böylelikle İsrail’in kendi çıkarları uğruna gerçekleri nasıl manipüle ettiğini, çarpıttığını ve değiştirdiğini gözler önüne sereceğiz.

Şuna eminim ki sempozyumumuzdaki fikirler, yaşamakta olduğumuz krize dair isabetli ve eleştirel bir kavrayışa, meslektaşlarımızın ortaya koyduğu cansiperane fedakârlığa ve hakikat mücadelemize katkı sunacaktır.

İnanıyoruz ki bütün engellemelere ve yıldırmalara rağmen hakikat mücadelemizin önünde hiçbir şey duramayacak ve hiç kimse bu mücadelemizi durduramayacaktır.

Bu vesileyle Gazze Savaşı’nda Medyanın Hakikat Mücadelesi Sempozyumu’muzun hayırlara vesile olmasını ve verimli geçmesini diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

AdminAdmin