SİYASET
Giriş Tarihi : 15-07-2025 00:15   Güncelleme : 15-07-2025 00:22

İl Başkanı Özgökçen ; ''Teröre karşı verilen 41 yıllık mücadele artık zaferle taçlanıyor.''

AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen, “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında basın toplantısı düzenledi.

İl Başkanı Özgökçen ; ''Teröre karşı verilen 41 yıllık mücadele artık zaferle taçlanıyor.''

AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen, “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda sürece ilişkin son gelişmeler ve kamuoyunu ilgilendiren önemli başlıklar kamuoyu ile paylaşıldı. Toplantıya Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Murat Koru, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı

AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen şunları söyledi, “Geçtiğimiz hafta sonu, Ankara Kızılcahamam’da düzenlenen 32. İstişare ve Değerlendirme Toplantımızda, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, milletimizin geleceğine dair tarihi bir vizyon ortaya koydu. Elbette ki Sayın Cumhurbaşkanımızın Kızılcahamam’daki hitabı, bir milletin yeniden doğuş destanıdır. Teröre karşı verilen 41 yıllık mücadele artık zaferle taçlanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu uzun soluklu mücadelenin ruhunu şöyle özetledi: “3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra göreve geldiğimizde, terör meselesini çok boyutlu ele aldık. Bir yandan terörle mücadele ederken, bir yandan da teröre bahane oluşturan bataklığı kurutmanın mücadelesini verdik. Terör örgütünün, Kürt kardeşlerimizi tuzağa düşürmesini, devletten ve milletten uzaklaştırmasını önlemek için tedbirler aldık. Birlikte yaşamın, kardeşliğin hukukunu yerine getirmek için tarihi nitelikte adımlar attık.” Bu sözler, sadece bir stratejiyi değil, bir milletin kardeşlik hukukunu koruma azmini anlatıyor. Konya’mız da her zaman bu azmin, birliğin ve dayanışmanın adresi olmuştur.

Reformlarla, diplomasiyle ve savunma sanayimizdeki atılımlarla, terörü bitirme yolunda çok büyük mesafeler kat ettik.

“İçerde demokrasi ve insan hakları konusunda ‘sessiz devrim’ niteliğinde reformlar yaparken, dışarda çok yoğun bir diplomasi trafiği yürüttük. Bütün bunlarla birlikte, savunma sanayimizi geliştirdik, dışa bağımlı kalmadan terörle mücadele silahlarımızı ürettik, sınır ötesi operasyonlarla sınırlarımızı tam kontrol altına aldık.” Konya’mızda, bu süreçte savunma sanayimizin kalbinin attığı şehirlerden biri oldu. ASELSAN Konya gibi yatırımlar, bu toprakların gücünü, vatan sevgisini ve kararlılığını gösteriyor.

15 Temmuz hain darbe girişimi, bu mücadelede bir dönüm noktasıydı. O gece, Konya’nın meydanları, sokakları, “Vatan bölünmez!” diye haykıran hemşerilerimizle doldu.”

Özgökçen ,bu hafta, Konya’nın her sokağında, Şanlı Türk bayraklar ile milletimizle kucaklaşacaklarını ifade eden Özgökçen, “Ülkemizin birliği beraberliği ve kardeşliği için durmadan ve yorulmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Yarın, 15 Temmuz’un yıl dönümünü idrak edeceğiz. O karanlık gecede, Konya’nın Mevlâna Meydanı’nda, caddelerinde, sokaklarında “Vatan bölünmez!” diye haykıran hemşerilerimizle bir destan yazıldı.

15 Temmuz, milletimizin çelikten iradesinin, sarsılmaz kardeşliğinin zaferidir.

O gece nasıl bir yumruk gibi kenetlendiysek, bugün de Terörsüz Türkiye’nin şafağında aynı ruhla yan yanayız.

15 Temmuz’un ateşi, bugün Terörsüz Türkiye’nin meşalesini yakıyor. Allah’ın izniyle bu meşale, Konya’dan yükselerek, tüm Türkiye’yi aydınlatacak!

Bu vesileyle, aziz Konyalı hemşerilerimi, yarın 15 Temmuz’un yıl dönümünde MevlânaMeydanı’ndaki demokrasi nöbetine davet ediyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”

İmdat YAYLAİmdat YAYLA