YEREL

Hasan Kılca: Kulaklarımızın Ve Gönüllerimizin Pası Silindi

Karatay Belediyesi tarafından Konya’nın kültür, sanat ve sosyal hayatına katkı sunması amacıyla düzenlediği “40 Ney Konseri” yoğun bir ilgiyle gerçekleştirildi. 40 neyzenin yanı sıra Kanun, Tambur, Bendir ve Kudüm gibi sazların da olduğu 44 kişilik dev kadro, Usta Neyzen Ali Erol’un yönetiminde sahne alarak Konyalı sanatseverlerin gönüllerinin pasını sildi. Bu eşsiz akşama katılan sanatçı ve sanatseverlere teşekkür eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Kulaklarımızın ve gönüllerimizin pasını silen, yüreklerimize ince bir dokunuş yapan tüm neyzenlerimize, sazendelerimize ve Ali Erol Hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.

Hasan Kılca: Kulaklarımızın Ve Gönüllerimizin Pası Silindi

Karatay’da kültür ve sanata dair bugüne kadar birçok önemli projeye imza atan Karatay Belediyesi, bu kez de “40 Ney Konseri” düzenledi.

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’ndaki müzik ziyafetinde 40 neyzenin yanı sıra Kanun, Tambur, Bendir ve Kudüm gibi sazların da olduğu 44 kişilik dev kadro; Usta Neyzen Ali Erol’un Genel Sanat Yönetmenliği’nde yönetiminde sahne alarak salonu dolduran Konyalılara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Büyük bir ilginin olduğu konsere Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 23 ve 24. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu ve AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ile Konyalı sanatseverler katıldı.

Konserde Hicaz Hümayun Peşrevi, Beyati Ayin-i 4. Selamı, Uşşak Saz Semaisi, Uşşak İlahi ve Niyaz İlahisi gibi eserler, neyzenlerin nefesleriyle yeniden hayat bulurken; Neyzenler, sazendeler ve konserin önemli misafir sanatçıları Usta Neyzenler M. Sadreddin Özçimi, Fahrettin Acar, Yasin Özçimi Ahmet Şahin ve Muhammed Ceylan, muhteşem performanslarıyla uzun bir süre ayakta alkışlandı.

BU AKŞAM KULAKLARIMIZIN VE GÖNÜLLERİMİZİN PASI SİLİNDİ, NEYZENLERİMİZ YÜREKLERİMİZE İNCE BİR DOKUNUŞ YAPTILAR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, konserin ardından yaptığı konuşmada programa katılan ve konserde katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

Karatay Belediyesi olarak Konya’nın kültürüne ve sanatına katkı yapmayı sürdürdüklerinin altını çizen Başkan Hasan Kılca; “Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin, ‘Dinle Ney’den…’ ifadesiyle başlayan Mesnevi’sinin ilk 18 beyti Ney ile başlar ve Ney’den bahseder. Ney, insan-ı kâmili ifade eder. İnsan, ezelden dünya sürgününe geldiği için Ney dinler. Bu akşam yüreklerimize ve ruhlarımıza üflediniz. Belediyecilik sadece fiziki ve altyapı işlerinden ibaret değildir. Karatay Belediyesi olarak kültür-sanat programlarımıza büyük bir önem veriyoruz ve bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle kulaklarımızın ve gönüllerimizin pasını silen, yüreklerimize ince bir dokunuş yapan hanımefendi ve beyefendi neyzenlerimize, sazendelerimize, bu akşamın eşsiz hale gelmesinde büyük katkıları bulunan Ali Erol Hocamıza ve elbette salonumuzu dolduran tüm siz hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

AdminAdmin