YEREL

Hasan Kılca: Çocuklarımız İçin Ne Gerekiyorsa Yapıyoruz

Karatay Belediyesi, çocukların okul dışı öğrenme ve tabiat sevgisine katkı yapacak örnek bir projeyi daha hayata geçiriyor. Öğrencilere farklı donanımlar kazandırılması amacıyla Karatay Şehir Parkı içerisinde kurulan Karatay Tabiat Mektebi’nin yapımı tamamlandı. Karatay’daki 8 bin ilkokul ikinci sınıf öğrencisi, atölye çalışmalarıyla doğayı yeniden keşfedecek ve eğlenceli bir şekilde yeni bilgileri uygulamalı olarak öğrenecek. Karatay Tabiat Mektebi’nin faaliyetlerine bu ay içerisinde başlayacağı müjdesini veren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Projemizle çocuklar hem toprakla ve canlılarla daha iç içe olacaklar hem de birçok atölye çalışmasıyla eğitimlerini pekiştirecekler” dedi.

Hasan Kılca: Çocuklarımız İçin Ne Gerekiyorsa Yapıyoruz

Karatay Belediyesi tarafından, ilçede eğitim çağındaki çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağlanmasına yönelik olarak başlatılan Karatay Tabiat Mektebi’nin yapımı tamamlandı.

 

Resim önizlemesi

KARATAYLI 8 BİN İLKOKUL 2. SINIF ÖĞRENCİSİ FAYDALANACAK

Karatay Şehir Parkı içerisinde oluşturulan Karatay Tabiat Mektebi sayesinde ilçede ilkokul ikinci sınıfta eğitim gören 8 bin öğrenci; kurulan atölyelerde tarım, hayvancılık, sıfır atık, çevre ve daha birçok konuda uygulamalı eğitimler ile etkinliklere katılacaklar.

Karatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülecek eğitimler kapsamında Karatay Tabiat Mektebi’nde; ahşaptan oluşturulan 3 adet atölyede kil seramik yapımı, temel yaşam becerileri, kompost yapımı, atık malzemelerden organik gübre yapımı ve daha birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında ayrıca; içerisinde midilli atları, tavşan, kedi, güvercin, tavuk ve horoz gibi canlıların olacağı Hayvan Evleri ile 25 adet çadırın kurulacağı 75 kişilik Çadır Kamp Alanı, doğal hayatın izlenebileceği 3 katlı Gözlem Kulesi ve çocukların içerisinde birçok eğlenceli etkinliği yapabileceği 100 metrekarelik Labirent Oryantiring Parkuru da yer alacak.

Resim önizlemesi

ÇOCUKLARIMIZIN İYİ YETİŞMESİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, çocukların eğitim hayatına önemli katkı sağlamasını hedefledikleri projenin Karatay’a hayırlı olmasını diledi.

Başkan Hasan Kılca; “Karatay Belediyesi olarak eğitime yönelik yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda çocuklarımızın eğitimi ve geleceğe hazırlanmaları bağlamında milli eğitim müdürlüğümüze önemli destekler veriyoruz. Karatay Şehir Parkımızın içerisine Karatay Tabiat Mektebi’mizi kurduk. İnşallah kısa bir süre içerisinde başlayacak projemizle yıl boyunca toplamda 8 bin ilkokul ikinci sınıf öğrencimizi buraya getireceğiz ve uygulamalı ile teorik eğitim almaya başlayacaklar. Çocuklarımız, oluşturduğumuz atölye ve alanlarda hem doğayla, toprakla, canlılarla iç içe olacaklar hem de birçok atölye çalışmalarıyla okullarında gördükleri eğitimlerini pekiştirmiş olacaklar. Öğrencilerimizin doğayla buluştuğu, doğada yaşayarak güven elde ettiği, el becerilerinin, kişisel, sosyal ve duygusal becerilerinin geliştiği, birlikte iş yapabilme yeteneğinin güçlendiği bir ortam sunmuş olacağız. Bu bağlamda da, Karatay Tabiat Mektebimizi, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın okul dışı öğrenme bağlamında önemli görüyoruz. Karatay Tabiat Mektebimiz ilçemize, Konyamıza ve çocuklarımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

AdminAdmin