GÜNCEL

Genel Müdür Gezginç ; Yaraları Birlikte Saracağız.

Tarım ve Orman il müdürlükleri bünyesinde bulunan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamındaki, 852'si veteriner hekim, 470'i mühendis olmak üzere 1322 personelden oluşan ekip, zarar tespiti yaparak çiftçilerin sorunlarını çözmek için ilk günden itibaren bölgeye intikal etti.

       Genel Müdür Gezginç ;   Yaraları Birlikte Saracağız.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan temel ihtiyaç malzemeleri ile tarımsal destek ürünleri, üreticilerin kapısına kadar götürülerek, teslim ediliyor.  Bakanlık yöneticileri ve personeli olarak depremden iki saat sonra Kahramanmaraş'a ulaştıklarını ifade eden  Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Hasan Gezginç, "O andan itibaren de tarım, şehir ve arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili ne yapılması gerekiyorsa elimizden gelen desteği sunmaya çalıştık. Bu süreçte yaklaşık 3 bin 445 personelimiz sahada görev yapıyoruz" dedi.

Yunak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Yaz sosyal  medya hesabından yaptığı açıklamada 

Bakanlığımız Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ve Yerel Düzey Afet Tarım Orman Gıda Su ve Hayvancılık Çalışma Grubu olarak, Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün koordinasyonunda Kahramanmaraş İlimize görevlendirilen ekiplerimiz çalışmalara devam ediyor. Yaraları birlikte saracağız. Bir olacağız, tüm zorlukları birlikte aşacağız. İfadelerini kullandı

AdminAdmin