GÜNCEL

Eğitimciler depremin yaraları sarmak için birlikte mücadele ediyor

Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afetzede vatandaşların yaralarını sarmak için bütün imkânlarını seferber etmeye devam ediyor.

Eğitimciler depremin yaraları sarmak için birlikte mücadele ediyor

AFAD koordinesinde yapılan çalışmalar kapsamında; Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde depremzede vatandaşlar için toplanan ve AFAD hesaplarına aktarılan 850 bin TL bağış, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Koca tarafından Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu'na sembolik olarak takdim edildi.

Hatay'da açılan Destekleme Yetiştirme Kursu’nda görev alacak ekip LGS ve TYT izleme ve değerlendirme uygulamaları ile birlikte saha çalışmalarına başladı. Ekibin ilk durağı Defne ilçesinde oluşturulan Destekleme Yetiştirme Kursları oldu.

Ilgın Şehit Bayram Harun Çoban MTAL öğretmen ve öğrencileri tarafından üretilen odun sobaları, deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Selçuklu Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından üretilen 37 adet çiftli seyyar konteyner tuvaletler, depremzede vatandaşlara ulaştırılmak üzere Malatya ve Hatay'a gönderildi.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda görev yapan hemşireler, Adıyaman’daki çadır kentlerde depremzede çocuklara yönelik uygulanan rehabilitasyon çalışmalarına katkı sunuyor.

AdminAdmin