ureticihaber.com
ureticihaber.com
MAGAZİN

Dünya Klasiklerinden “Müfettiş” Adlı Oyunu İlk Kez Konyalılarla Buluşturdu

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Rus yazar Nikolay Gogol’un 1836’da kaleme aldığı klasikleşmiş eserlerden “Müfettiş” adlı oyunu ilk kez Konyalılarla buluşturdu. Tiyatroseverlerin büyük beğenisini kazanan oyunda, bir taşra kasabasında geçen trajikomik olaylar ele alınıyor.

Dünya Klasiklerinden “Müfettiş” Adlı Oyunu İlk Kez Konyalılarla Buluşturdu
Paylaş:

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, farklı kültürlerden klasik eserleri Konyalılarla buluşturmaya devam ediyor.

Sahnelediği nitelikli oyunlara bir yenisini daha ekleyen Konya Şehir Tiyatrosu, Rus roman ve oyun yazarı Nikolay Gogol’un klasikleşmiş eseri “Müfettiş” adlı oyunu Selçuklu Kongre Merkezi’nde ilk kez sahneledi.

Yönetmenliğini Saydam Yeniay’ın yaptığı komedi türündeki oyun, izleyicilerin büyük beğenisini kazanırken, sahne performansı, oyunculuklar ve mizahi dil alkış topladı.

YOZLAŞMIŞ BÜROKRASİNİN TRAJİKOMİK HİKAYESİ

Nikolay Gogol’un 1836 yılında kaleme aldığı “Müfettiş”, Çarlık Rusyası’nda taşra kasabasında geçen trajikomik olayları konu ediniyor. 2 perde ve 130 dakikadan oluşan oyunda; kasabaya geleceği duyurulan bir müfettişin haberi, bölgedeki yozlaşmış bürokratik yapıyı altüst etmesi anlatılıyor. 

Oyun, 20 Nisan Pazar günü saat 19:00’da Selçuklu Kongre Merkezi’nde ikinci kez sahnelenecek.
 

Bu haber ureticihaber.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

MAGAZİN Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Başka Altay'dan Hasta Ziyareti

Akışın sonuna geldiniz.