SİYASET

Dr. Seyit Karaca, tekrar Deva Partisi Konya İl Başkanlığına atandı

Seçimler öncesi, kurucusu olduğu Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanlığından Milletvekili Adaylığı için istifa eden Dr. Seyit Karaca Partisinin GMYK kararı ile İl Başkanlığına yeniden atandı.

Dr. Seyit Karaca, tekrar Deva Partisi Konya İl Başkanlığına atandı

Karaca atama sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Üç yıl önce atandığım görevden adaylık için mevzuat gereği istifa etmiştim. Seçim sürecinin tamamlanmasını takiben göreve gelişimizin yıl dönümünde Partimiz GMYK kararı ile yeniden görevlendirilmiş bulunmaktayım. İlimiz ve ülkemiz için yapacak çok işimiz var. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde siyasete ve vatandaşa dayatılan 50+1 kuralı gereği diğer partilerle iş birliği halinde seçime girmek zorunda kaldık. Ortak akılla ülkeyi yönetme anlayışını da ortaya getiren bu çalışma takdire şayan bir çalışmaydı. Bu çerçevede girilen milletvekilliği seçimlerinde Konya’da partimizden aday gösteremedik. Kişisel menfaatlerden önce ülke menfaatini düşündüğümüz için de bunu kapris ve gurur meselesi yapmadık. İş birliği yaptığımız partilere seçim döneminde elimizden gelen desteği gösterdik ve bu şekilde seçimleri tamamladık” dedi.

 

Vatandaşın Takdiri Her Şeyin Üstündedir!

 

Muhalefet bloğu olarak Konya’da ve ülke genelinde istenilen başarıyı elde edemediklerine değinen Karaca sözlerine şöyle devam etti: “Vatandaş tercihini iki turlu Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve Milletvekilliği tablosunda çoğunluğu Cumhur İttifakından yana kullandı. Kusuru vatandaşta aramak siyaseten çok yanlıştır. Biz kendimizi vatandaşımızın önceliklerine göre doğru anlatamadık. Hızla bu konuda çalışmalara başlamalıyız. Ülkemiz derin bir ekonomik krizle karşı karşıya. Ülkeyi yönetenler son üç yıldır “Türkiye Modeli(!) adını verdikleri ucube bir yöntemle ekonomiyi idare etmeye çalıştılar. Sonuç tam bir hüsrandır. “Gözlerindeki ışıltı” ile “6 ay yatıp uyuyun, 6 ay sonra çok farklı bir Türkiye’ye uyanacaksınız” diyerek umut ticareti yapan Maliye Bakanı görevi uyguladıkları politikaların tam zıddı kararlar alarak ülkeyi yönetmeye başlayan Sn. Bakan’a görevi devrederken derin bir Ohhh! çekerek koltuktan ve ülkeyi yönetme sorumluluğundan kurtulduğuna adeta sevinmiştir. Yeni Bakan da “faiz sebep, enflasyon sonuçtur” teorilerinin sahibi ve en sonunda da “faiz için “nass” var kardeşim, tartışmak sana da bana da düşmez” diyen Cumhurbaşkanı’nın düşük faiz politikası ile tek haneli rakamlara indirdiği politika faizini yaklaşık bir kat daha artırarak % 15’e çıkardı. Ülke yeniden bir kur artışı ve onun tetikleyeceği ekonomik fırtına içerisine girdi.”

 

Devlet Yönetimi Liyakatli İnsanlarla ve Adaleti Tam Tesis Etmekle Olur!

 

Ülkenin son 7-8 yılda en önemli sorununun yönetimde adaletten ayrılmak ve liyakatli insanların iş başına getirilmemesi olduğuna değinen Karaca sözlerini şöyle tamamladı: “Ağır tablonun üzerine eklenen deprem maliyeti ile ekonomik anlamda sıkıntıların daha da derinleşeceğini düşünüyoruz. DEVA Partisi olarak ta birçok konuda olduğu gibi bu konuda da kendisini ispatlamış Sn. Babacan liderliğinde ülkeye hizmet nöbeti için hazırlanmaya devam edeceğiz. Sn. Genel Başkanımıza ve GMYK Üyelerimize şahsıma duydukları güveni tazeledikleri için teşekkür ediyorum. Bu süreçte İl Başkan Vekili olarak teşkilat çalışmalarımızı yürüten Hasan Bestil ve Yönetim Kurulu Üyelerimize de teşekkürü bir borç biliyorum” diye konuştu.

AdminAdmin