KÜLTÜR - SANAT

Dr. Öğr. Üyesi Olkun: Dijital Dünyada Haberin Dönüşümü Anlattık

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Emre Osman Olkun’un editörlüğünü yaptığı ‘Dijital Dünyada Haberin Dönüşümü’ kitabı yayımlandı.

Dr. Öğr. Üyesi Olkun: Dijital Dünyada Haberin Dönüşümü Anlattık

Kitapta dijital dünyayla beraber hayatımıza giren habercilik türlerini anlatan Dr. Öğr. Üyesi Olkun, kitabın hem İletişim Fakültesi öğrencilerine hem de basın camiasına ciddi bir kaynak olacağını belirtti.

‘Dijital Dünyada Haberin Dönüşümü’ kitabıyla haberin dönüşüm sürecini ve yeni haberciliğin nasıl yapılması gerektiğini anlatan Dr. Öğr. Üyesi Olkun, kitabın 13 başlık altında 18 farklı akademisyenin katkılarıyla hazırlandığını dile getirdi. Kitapta internet haberciliğinden sosyal medya haberciliğine, veri haberciliğinden robot gazeteciliğine, drone haberciliğinden mobil haberciliğe kadar çeşitli yeni habercilik türlerinin yer aldığının bilgisini veren Dr. Öğr. Üyesi Emre Olkun, kitaptaki tüm bölümlerin birbirini tamamlayacak mahiyette ele alındığını söyledi. Olkun, "Hem haberciliğin uygulama alanını bilen hem de haberciliğin kuramsal kısmında bulunmuş biri olarak bu kitabı yazmak benim için büyük bir zevk oldu. Mâlum internetin gelişmesiyle beraber habercilik araçları, habercilik uygulamaları ciddi bir dönüşüme girdi. Drone haberciliği, veri haberciliği, robot haberciliği gibi birçok yeni kavramla tanıştık. Geleneksel medyadan dijital bir haberciliğe geçtik. Biz de bu kitapta dijital habercilikle birlikte hayatımıza giren kavramlara yer vermeye çalıştık. Dijital dünyayla beraber haberin dönüşüm sürecini ele aldık, internet gazeteciliğini, sosyal medya haberciliğini, veri haberciliğini, son dönemde dünyada uygulamaya başlanan Türkiye'de ise yavaş yavaş hayatımıza girecek kavramlardan biri olan robot gazeteciliğini anlattık. Mobil habercilikten bahsettik. Bu şekilde 13 farklı bölümden oluşan bir kitabı ortaya çıkardık." dedi. Olkun, ‘Dijital Dünyada Haberin Dönüşümü’ kitabının dünya teknolojisine ayak uydurabilmek için bilinmesi gereken habercilik türlerinin anlatılması açısından çok önemli bir eser olduğunu dile getirdi.

 

 

 

AdminAdmin