YEREL

Depremzede Çocuklar Konya Büyükşehir’in Bilim TIRI’nda Moral Buluyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi bünyesinde hizmet veren Bilim TIRI, Hatay’da depremzede çocuklara moral vermeye devam ediyor. Hatay’da Bilim TIRI’nı ziyaret eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bilim TIRI'mız Hatay'ın Altınözü, Antakya, Arsuz, Belen, Defne, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Samandağ, Yayladağı ve Payas ilçelerinde çocuklarımızla buluştu. Yaptığımız çalışmaların amacı çocuklarımızın yüzünü güldürmek ve onlarda afetin etkilerini azaltmak” dedi.

Depremzede Çocuklar Konya Büyükşehir’in Bilim TIRI’nda Moral Buluyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Bilim TIRI ile Hatay’daki depremzede çocuklar, hem bilimin eğlenceli haliyle tanışıyor hem de moral buluyor.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hatay’da Bilim TIRI'nı ziyaret ederek, çocuklarla bir araya geldi. Başkan Altay, depremin ilk gününden beri yaraları sarmak için Hatay’da ihtiyaç olan her türlü belediyecilik hizmetlerini sağlamaya çalıştıklarını belirterek, bir taraftan da çocuklara yönelik destek faaliyetleri yürüttüklerini söyledi.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun depremden etkilenen 11 şehirde çocuklar için etkinliklerine devam ettiğini, Bilim TIRI’nın da aynı amaç doğrultusunda depremzede çocukların moral ve motivasyonunu artırdığını ifade eden Başkan Altay, “Bilim TIRI'mız Hatay'ın Altınözü, Antakya, Arsuz, Belen, Defne, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Samandağ, Yayladağı ve Payas ilçelerinde çocuklarımızla buluştu. Yaptığımız çalışmaların amacı çocuklarımızın yüzünü güldürmek ve onlarda afetin etkilerini azaltmak. Onların mutluluğu her şeyin üstünde. İnşallah devlet-millet el ele hep birlikte bu zor günlerin üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

AdminAdmin