GÜNCEL

Cumhuriyet Bayramı, Selçuk Üniversitesinde coşkuyla kutlandı

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Nasreddin Hoca Uygulama Anaokulu tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlik kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Bayramı, Selçuk Üniversitesinde coşkuyla kutlandı

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Nasreddin Hoca Uygulama Anaokulu Müdürü Dr. Cemil Paslı yaptı. Dr. Paslı, “100. yılını kutladığımız, bir çınar haline gelmiş Cumhuriyetimiz; çocuğa sevgi, gence güven ve yaşlıya saygı temelleri üzerine kuruldu.” şeklinde konuştu.

Resim önizlemesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan, “Şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu mukaddes topraklara bir daha düşman eli değmemesi için huzur, barış ve kardeşlik ortamında yaşayabilmek ve var olmaya devam edebilmek için Cumhuriyet hepimizin sakınması ve koruması gereken en kutsal hazine.” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

Türkiye’nin artık dünyada söz sahibi, etkili bir ülke olduğunu vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken ise “Artık biz uçağımızı, helikopterimizi, hızlı trenimizi, savaş gemilerimizi, kendi araçlarımızı üretir hale geldik. Cumhuriyetimizi daha da ileriye götürmek için var gücümüzle çalışacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Vatanını en çok seven, en çok çalışandır.’ prensibiyle hareket edeceğiz.” dedi.

 

Konuşmaların ardından program Sonsuza Kadar adlı şarkının hep birlikte söylenmesi, Parlayan Yıldızlar Sınıfı’nın “Cumhuriyet” adlı şarkı ve şiir gösterisi, Altın Boncuklar Sınıfı’nın “Cumhuriyet Hürriyet Demek” adlı şarkı gösterisi, Meraklı Bilginler Sınıfı’nın “Cumhuriyet Özgürlüktür” ve “Ay Yıldızlı Bayrağım” adlı şarkı gösterileri ve Akıllı Minikler Sınıfı’nın “Atatürk Çocukları” adlı şarkı gösterisi ile sona erdi.

 

 

AdminAdmin