GÜNCEL

Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal ‘dan Anlamlı Proje

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Huzurun Adresi Camilerimiz Projesi Kapsamında Yükümlüler tarafından Camilerde Bakım ve Temizlik Çalışmaları Yapıldı

Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal ‘dan Anlamlı   Proje

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce, Huzurun Adresi Camilerimiz adlı proje kapsamında kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma yükümlülüklerini yerine getiren yükümlüler ile Konya İl merkezindeki 25 camide temizlik, bakım ve onarım çalışmaları yapılmaktadır.

Hazırlanan Proje kapsamında 27.02.2024 tarihinde Konya Sultan Selim Camiinde temizlik ve bakım çalışması yapan 20 yükümlü , Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İNAL ve Konya İl Müftüsü Prof Dr.Ali ÖGE tarafından ziyaret edilmiştir.

Temizlik ve bakım  çalışmaları sonunda cami vaizleri tarafından yükümlülere çay ikramı ile dini hususlarda milli ve manevi duygularının pekiştirilmesi ve manevi değerlere sahip çıkmaları amacıyla bilgilendirme yapılmış ve birer Kuran-ı Kerim hediye edilmiştir.   

Ziyaret sırasında Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İNAL , yükümlülere, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü idareci ve personeline ve İl Müftülüğü görevlilerine katkılarından dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar dilemiş, camilerin temizlik ve bakım çalışmalarının yerine getirilmesi ve sonrasında yükümlülere manevi rehberlik yapılması, toplumsal ve ahlaki değerlere saygılı olunması, sorumluluk duygularının geliştirilmesi ve suçtan uzak durulması hususunda katkı sağladığını dile getirmiştir.

 Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali ÖGE de yükümlülere camilerde yapılan çalışmaların önemine dikkat çekerek, bu tür çalışmaların ruhun arınmasında büyük önem taşıdığını belirterek , manevi konularda kısa sohbette bulunmuş, yükümlülere ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü çalışanlarına teşekkürlerini bildirmiştir. Proje kapsamında aynı şekilde camilerde temizlik ve bakım çalışmalarına devam edilecektir.

AdminAdmin