SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MHP Lideri Bahçeli ve İYİ Parti Gelbaşkanı Akşener'le kritik görüşme

Irak'ın kuzeyinde 9 askerimizin şehit edildiği hain saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ve İYİ Parti lideri Akşener'le telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Terörle mücadelenin ele alındığı görüşmelerin Dolmabahçe'deki kritik güvenlik zirvesinin hemen öncesinde olması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan  MHP Lideri Bahçeli ve İYİ Parti Gelbaşkanı Akşener'le kritik  görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekat bölgesindeki üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 askerimizin şehit edilmesinin ardından, terörle mücadele konusunda kritik temaslarda bulundu.

Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde terör örgütü PKK/YPG/KCK'lı teröristlerin taciz ve sızma girişimi ile hain saldırı sonrası başlatılan ve devam eden terörle mücadele harekatlarına ilişkin gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli, görüşmede, terörle mücadelenin seyri hakkında fikir alışverişinde de bulundu.

AKŞENER'E DE TELEFON

Erdoğan, Bahçeli'nin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Pençe-Kilit Harekat bölgesindeki terör saldırısı ve sonrasındaki durum ele alındı.

Kritik görüşmelerin İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ne gerçekleştirilen güvenlik zirvesinden hemen önce olması dikkat çekti.

Erdoğan başkanlığında Dolmabahçe'de gerçekleştirilen toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın katıldı.

Öte yandan Erdoğan, çatışmada yaralanan Üsteğmen Mutlu Duran'ın ailesiyle telefonda görüştü. Erdoğan, yaralı komutanın amcası, annesi ve nişanlısı ile görüşerek, Üsteğmen Duran'ın durumu hakkında bilgi aldı. Erdoğan, görüşmede, aileye geçmiş olsun ve acil şifa dileklerini iletti.

AdminAdmin