DÜNYA
Giriş Tarihi : 20-07-2025 18:24   Güncelleme : 21-07-2025 13:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ay yıldız aynı yoldayız

KKTC'de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı resmi törenleri kapsamında toplu açılış ve temel atma törenlerine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Türkü'nün önünü kapatmak isteyenlere karşı hep yeni kapılar bulduklarını belirterek, "Ay yıldız aynı yoldayız" mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ay yıldız aynı yoldayız

KKTC'de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı resmi törenleri kapsamında toplu açılış ve temel atma törenlerine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Türkü'nün önünü kapatmak isteyenlere karşı hep yeni kapılar bulduklarını belirterek, "Ay yıldız aynı yoldayız" mesajı verdi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Resmi Töreni'nlerine katıldı. Toplu açılış ve temel atma törenlerinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli mesajlar verdi.

Her zaman KKTC'nin yanında olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Türkü'nün önünü kapatmak isteyenlere karşı hep yeni kapılar bulduklarını söyledi.

 

 

"ADA'NIN DÖRT BİR YANINI BİRBİRİNE BAĞLADIK"

KKTC'ye yakışan neyse her zaman o projelere öncelik verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığımız yatırımlarla KKTC'nin devlet olduğunu dünyaya haykırdıklarını söyledi.

Sanayi bölgesinden çıkan ağır tonajlı araçlar artık şehir içine girmeyeceğini belirten Erdoğan, "Akaryakıttan 77 milyon lira toplam 2 milyar 177 milyon lira tasarruf edilecek. Trafik yükü azalacak, hava kalitesi artacak Lefkoşa nefes alacaktır. Bugün ayrıca 320 yatak kapasiteli yeni devlet hastanesinin ilk etabının temelini atıyoruz. 110 yoğun bakım yatağı, 80 poliklinik hizmet verecek. Sağlık çalışanlarımız için tüm imkanlar düşünüldü. Hastane açılışımızı da inşallah birlikte yapacağız. Biz yaparız. Denizin altından da suyu Türkiye'den buraya getiririz dedik ve getirdik" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'yol medeniyettir' düsturuyla KKTC'nin ulaşım alt yapısının güçlendirilmesi için katkılarını aralıksız sürdürdüklerini kaydetti.

“TÜRKİYE’NİN YÜKSELİŞİ, KKTC’NİN GÜCÜNE GÜÇ KATACAKTIR”

"Aynı ay yıldızın altında, iki devlet bir milletiz" diyen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise, "Bir yanımız Anadolu, bir yanımız Kıbrıs. Bir yanımız Mehmetçik, bir yanımız Mücahit. Aynı bayrağın gölgesinde, aynı destanın çocuklarıyız biz" diyerek duygularını dile getirdi.

KKTC’yi her fırsatta destekleyen Anavatan Türkiye’ye, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a teşekkür eden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Terörsüz Türkiye süreciyle birlikte inanıyoruz ki Anavatanımız, bölgenin ve dünyanın en önemli siyasi, iktisadi ve askeri güçlerinden biri olarak yeni bir rol üstlenecektir. Türkiye’nin yükselişi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve halkımızın gücüne güç katacaktır. Dost ve kardeş iki ülke, Doğu Akdeniz’de barış ve istikrar için birlikte çalışacaktır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrasında Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi’nin temelini atıyor; Kuzey Lefkoşa Çevre Yolu Köprülü Kavşağı ile Bağlantı Yolları’nın açılışı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 51. yılında, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katılmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ercan Havalimanı'nda, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından resmî törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan uçağa, Ercan Havalimanı'na inişinden önce F-16'lar da eşlik etti.

Karşılamada, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Nihat Zeybekci, Hüseyin Yayman, Halit Yerebakan, Kürşat Zorlu ve Belgin Uygur da KKTC'ye geldi.

KAYNAK;İGFA 

AdminAdmin