SAĞLIK

Çocuklara Hastaneyi Keyifli Hale Getirmek İçin Duvar Boyama Etkinliği Düzenlendi

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ve Konya Büyükşehir Belediyesi Yapı Kontrol Daire Başkanlığı iş birliğinde Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniklerinde duvar boyama etkinliği düzenlendi.

Çocuklara Hastaneyi Keyifli Hale Getirmek İçin Duvar Boyama Etkinliği Düzenlendi

Resim Bölümü öğretim elemanları, öğrencileri ve mezunları; etkinlikte Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniklerinin iç mekan duvarlarında çocuk hastaların keyif alacağı özellikte boyama gerçekleştirdi.

Resim önizlemesi

Etkinlik yürütücüsü, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Dalkıran, yaptığı açıklamada etkinliği gönüllülük ve sosyal sorumluluk kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi Yapı Kontrol Daire Başkanlığı Şehir Atölyesi iş birliğiyle gerçekleştirdiklerini söyledi. Etkinlikte Konya’da bulunan bölüm öğrencileri ve atölye gruplarında yer alan son sınıf öğrencilerinin görev aldığını ifade eden Prof. Dr. Dalkıran, “Bunun dışında yine mezunlarımızdan ‘gönüllü oluruz’ diyenler oldu. Etkinliğin 3. haftasındayız. Hafta içi hastalar olduğu için çok yoğun oluyor. Bu sebeple bizim çalışmak gibi bir durumumuz olamıyor. Dolayısıyla hafta sonları çalıştık. Cumartesi, pazar sabah çok erken saatlerde geldik. Gece geç saatlere kadar çalıştık. Çocuk polikliniklerini ve çocuk acil servisini resimledik.” diye konuştu.

Resim önizlemesi

Öğrencilerin final sınavları döneminde fedakarlıkta bulunarak, etkinlikte gönüllü olarak yer aldığını belirten Dalkıran, “Bu tür projeleri Fakülte olarak önemsiyoruz. Sağ olsun, Üniversitemiz bu konuda bizleri her zaman destekliyor. Rektörümüz, Rektör Yardımcılarımız sosyal sorumluluk projelerini önemsiyor. Dekanımız Prof. Dr. Ali Atıf Polat Hocamızın da desteğiyle projeyi sonuçlandırıyoruz. Ekip olarak 20 kişiyle etkinliğimizi tamamladık.” dedi.

Resim önizlemesi

AdminAdmin