SAĞLIK

Bölgenin Referans Hastanesi ‘Konya Şehir Hastanesi’

Konya Şehir Hastanesi 2023 yılı ilk 6 ay değerlendirme toplantısı İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında gerçekleştirildi.

Bölgenin Referans Hastanesi ‘Konya Şehir Hastanesi’

Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Günenc ile birlikte tüm hastane yöneticileri, klinik eğitim ve idari sorumluları ve öğretim görevlilerinin hazır bulunduğu toplantıda Şehir Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetleri, istatistiksel veriler eşliğinde ele alınarak tespit edilen sorunlarla ilgili çözüm önerileri tartışıldı.

Resim önizlemesi

‘Gelir-Gider dengesi yakalandı’

Konya Şehir Hastanesi’nin Konya’nın lokomotif hastanesi konumuna geldiğini vurgulayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Koç, “En üst seviyedeki hizmet kalitesi, özellikli tedavi hizmetleri ve kapasitesinin tamamını kullanan bir hastane olarak Konya Şehir Hastanemiz, Konya sağlığı adına önemli hizmetlere imza atmakta ve referans hastane olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir” dedi. Hastanenin mali açıdan da son derece iyi bir durumda olduğunu söyleyen Prof. Dr. Koç, “Hastanemizin verimli çalışması ve gelir-gider dengesini yakalayabilmesi adına koymuş olduğumuz hedeflere ulaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Konya Şehir Hastanesi, gelir-gider dengesi açısından en iyi durumda olan hastanelerden birisi durumundadır” dedi.

Resim önizlemesi

‘Asistan eğitimlerine önem veriyoruz’

Konya Şehir Hastanesi’nin asistan doktor eğitimleri noktasında da son derece önemli bir rolü bulunduğunu belirten Prof. Dr. Koç, “Hastanemiz eğitim kliniklerinde 319 asistanımız eğitim almaktadır. Asistanlarımıza sunduğumuz eğitim kalitesinin en iyi olabilmesi adına gerekli ortamları hazırlıyor, asistanlarımızın en güzel şekilde yetişmesi için hassasiyet gösteriyoruz” diyerek asistan eğitimlerinin önemine değindi.

Resim önizlemesi

‘6 Ayda, 1 Milyon 432 Bin hastaya sağlık hizmeti sunuldu’

Açıldığı günden bu yana Konya ve çevre illerdeki vatandaşlara nitelikli sağlık hizmeti sunan Konya Şehir Hastanesi, 6 aylık dönemde 350 bin 700’ü acil servisten olmak üzere toplam 1 milyon 432 bin hastaya tedavi hizmeti sağladı. 1.250 yatak kapasiteli hastanede, 480 hekim, 319 asistan, 1.500’ün üzerinde ebe ve hemşire ile birlikte toplam 5.064 çalışanın görev yaptığını ifade eden Prof. Dr. Koç, aynı dönem içerisinde hastanede A,B,C grubu 18.552 nitelikli ameliyat sayısına ulaşıldığını açıkladı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’un konuşmasının ardından Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Mustafa Parlayıcı tarafından sunum gerçekleştirildi. Toplantı, yapılan sunumun ardından genel değerlendirmelerin yapılmasıyla sona erdi.

 

AdminAdmin